Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziemir’de Evsiz Kalan Aile, Ormanda Yaşam Mücadelesi Veriyor

İzmir Gaziemir’de Aydoğan ve Nazmiye Avcı, çocuklarıyla birlikte ormanda kalmaya zorlandı. Evsiz kalan aile, yaşadıkları sıkıntıları anlatarak yardım talep etti. Güvenli bir barınak için destek bekleyen Avcılar, maddi zorluklar nedeniyle kiralarını ödeyememekte.

İzmir Gaziemir'de Aydoğan ve Nazmiye Avcı, çocuklarıyla birlikte ormanda kalmaya

İzmir’de Evsiz Kalan Aile Ormana Sığındı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde, iki çocuk sahibi bir aile, evlerinden çıkarıldıkları için kalacak bir yer bulamadı. Avcı Ailesi, “Kendimiz için değil, çocuklarımız için bir yuva istiyoruz” diyerek yardım talep etti.

Aile, Geçmişte Yardım Programında Yer Almıştı

Aydoğan ve Nazmiye Avcı çifti, yedi yıl önce bir televizyon programına katılarak hikayelerini paylaşmışlardı. Eşliğindeki çocukları ile yaşadıkları zorluklar sayesinde pek çok destek almışlardı. Ancak, son günlerde yaşanan olaylar sonucu, evlerinin sahibine ait bazı eşyaların kaybolması üzerine kiraladıkları evden çıkarıldılar. Şu an çocukları ile birlikte ormanlık alanda yaşam sürdüren Avcı çifti, durumlarını kısaca şöyle ifade etti: “Kendimiz için bir şey istemiyoruz, çocuklarımız için bir ev arıyoruz.”

Büyük Bir Çaresizlik İçinde Yaşıyorlar

Gündelik inşaat işlerinde çalışan Aydoğan Avcı, “Ev sahibim iki eşya kayboldu diye dışarı atıldık,” diyerek yaşadığı zor durumu dile getirdi. Ormanda birkaç geceyi geçirdiklerini anlatan Avcı, “Bu kadar zor bir durumda olmak beni zorlayıp yıpratıyor. Çocuklarımı korumak için sabaha kadar uyumuyorum,” diye ekledi.

İki küçük kızıyla birlikte yaşadıkları bu zor koşullarda, ihtiyaçlarının karşılanmadığını belirten Avcı, “Kiralarımızı ödeyecek kadar kazanmam dahi mümkün olmuyor.” dedi.

Çocukların Eğitimi ve Sağlığı Tehlikede

Aydoğan Avcı, çocuklarını okula gönderme konusunda da güçlük yaşadıklarını söyledi. “İkametgahım yok, bu yüzden okul kaydı yaptıramıyorum. Dört ve yedi yaşındaki kızlarımın eğitimleri tehlikede,” ifadesini kullandı. Aile, devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Nazmiye Avcı ise, eşi ile birlikte bu zor koşullarda yaşadıkları zorlukları gözyaşları içinde anlattı. “Evde hırsızlık iddiasıyla dışarı atıldık. Şu anda aç ve çaresiz bir şekilde ormanda yaşıyoruz. Yalnızca çocuklarımız için güvenli bir yere ihtiyacımız var,” diye belirtti. Aile, yiyecek bulmakta da zorluk çektiklerini ve temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ifade etti.

Hayırseverlerden ve Devletten Destek Bekliyorlar

Nazmiye Avcı, zor koşulları gözler önüne sererek, yaşadıkları sorunların çözülmesi için yardım çağrısında bulundu. “Biz insan içine çıkmaktan utanç duyuyoruz. Tek isteğimiz çocuklarımız için bir ev, başka bir şey istemiyoruz,” diyerek duygusal bir çağrıda bulundu. Avcı çifti, hayırseverlerden ve devletten yardım bekliyor.