Muğla Seydikemer’de Yangın Paniği: Kıvılcımlar Alevlere Dönüştü
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, bariyer yapım çalışmaları sırasında kaynak makinesinden fırlayan kıvılcımların neden olduğu yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.
Olayın Ayrıntıları
Yangın, Çobanisa Mahallesi’nde bulunan bir otluk alanda öğle saatlerinde çıktı. Edinilen bilgilere göre, karayolundaki bariyer yapımı sırasında kaynak işlemi gerçekleştiren ekiplerin kullandığı makineden fırlayan kıvılcımlar, otluk alana sıçrayarak kıvılcımların alev almasına yol açtı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, çevredeki bazı evlerin bahçelerine ulaşarak paniğe neden oldu.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine, olay yerine itfaiye ve orman ekipleri yönlendirildi. Yangına ilk müdahale, çevre sakinleri tarafından yapıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden gelen ekipler, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Ekiplerin yoğun çabası sonucu, yangının daha fazla yayılması önlenirken, maddi zararın meydana geldiği bahçelerde neyse ki herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Bu durum, sakinleri bir nebze olsun rahatlattı.
Yangın sonrası vatandaşlar, yetkililere teşekkürlerini ileterek, yangının büyümeden söndürüldüğünü belirtirken, bu tür olayların önüne geçmek için daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptılar.