Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elazığlılar, Kış Aylarına Hazırlık İçin Bitkisel Ürünlere Yöneliyor

Elazığ’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek için bitkisel ürünlere yöneliyor. Kapalıçarşı’da ıhlamur, zencefil ve ginseng gibi ürünler ilgi görüyor. 43 yıllık aktar Selçuk Aktaş, kış hastalıklarından korunmak için önlemler alınmasını öneriyor.

Elazığ'da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlendirmek için bitkisel

Elazığ’da Kış Hazırlığı: Vatandaşlar Bitkisel Ürünlere Yöneliyor

Elazığ’da soğuk havaların kendini hissettirmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, halk bağışıklıklarını güçlendirmek için doğal ürünleri tercih etmeye başladı.

Bitkisel Ürün Taleplerinde Artış

Havaların serinlemesiyle birlikte, Elazığ’daki vatandaşlar, gribe ve nezleye karşı daha dirençli olmak amacıyla bitkisel ürünlere yöneldi. Tarihi Kapalıçarşı’da yoğunlaşan alışverişte, kış çayı, ıhlamur, tarçın, zencefil ve kuşburnu gibi ürünler dikkat çekti. Bunun yanı sıra, içinde ginseng, propolis, udu hindi, arı sütü, polen ve bal karışımını barındıran “direnç macunu” da yoğun ilgi görmekte.

İşletmeciden Uyarılar

43 yıldır aktar olarak faaliyet gösteren Selçuk Aktaş, “Yazdan kışa geçiş döneminde vücut adapte olma sürecine giriyor. Bu dönemde üşütme, grip ve öksürük vakalarının sayısı artmakta. Eğer vatandaşlarımız dikkat ederse, bu rahatsızlıklar azalabilir” diye belirtti. Aktaş, ıhlamur, kış çayı, zencefil ve atom çaylarının özellikle tavsiye edildiğini ifade etti. Ayrıca, geçen yıla oranla ıhlamur fiyatlarının %50-60 oranında artış gösterdiğini iletti.

En önemli hususun tedbir almak olduğunu vurgulayan Aktaş, “Soğuk bir karpuzu yediğinizde içindeki buz tanecikleri, boğazda rahatsızlıklar ve grip gibi hastalıklara neden olabilir. Vatandaşlarımız dikkatli olursa, kışı hastalık yaşamadan geçirebilirler” şeklinde konuştu.