Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli Bireyler, Şuhut’tan Başlayarak AFAD Deprem Simülasyon Merkezi ve Kültürel Etkinliklerle Afet Bilincini Artırıyor

Şuhut ilçesinden 70 engelli birey, AFAD destekli “FarkıMda mısın?” projesi kapsamında afet bilinci eğitim aldı. Eğlenceli bir gün geçiren katılımcılar, deprem simülasyonu deneyimleyip tarihi mekânları gezdi. Eğitimde Uğur Çetinkaya ve Şerife Aksoy Ünal gibi isimler de yer aldı.

Şuhut ilçesinden 70 engelli birey, AFAD destekli "FarkıMda mısın?" projesi

Engelli Bireyler İçin Afet Bilinci Eğitimleri Şuhut’ta Başarıyla Gerçekleştirildi

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinden yola çıkan engelli bireyler, afet bilinci ve farkındalığını artırmaya yönelik eğitim aldı. Bu kapsamda düzenlenen etkinlik, AFAD Deprem Simülasyon Merkezi’nde ve Ankara’daki kültürel alanlarda gerçekleştirildi.

Farkındalık Projesi ile Aktif Katılım Hedefleniyor

“FarkıMda mısın?” adı verilen proje, Avrupa Birliği’nin finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) desteğiyle hayata geçirildi. Projenin ana amacı, engelli bireyleri afetlere karşı bilinçlendirerek toplumsal yaşama aktif bir şekilde katılmalarını sağlamaktı.

Katılımcılar Çeşitli Etkinliklerden Faydalandı

Şuhut’tan 70 kişilik bir grup, engelli bireyler ile onların refakatçileri, AFAD gönüllüleri, mahalle muhtarları ve çeşitli kurumların temsilcileriyle birlikte etkinliğe katıldı. Programda AFAD Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü ve Gönüllü Koordinatörü Uğur Çetinkaya ile Kent ve İnsan Derneği Başkanı Şerife Aksoy Ünal da yer aldı.

İlk olarak AFAD Deprem Simülasyon Merkezi’ni ziyaret eden katılımcılar, burada uzman eğitmenler eşliğinde deprem anındaki durumu simüle etme fırsatı buldu. Bu uygulama ile daha önce aldıkları eğitimlerle teorik bilgilerini pekiştirmiş oldular.

Devamında, Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM) gezilerek ziyaretçilere Cumhuriyet tarihine dair önemli bilgiler aktarıldı.

Günün sonunda, katılımcılara Şuhut’un coğrafi işaretli ürünü olan meşhur keşkeği ikram edildi. Bu etkinlik ile hem eğlenceli hem de öğretici bir gün geçiren engelli bireyler, toplumsal farkındalığın önemini bir kez daha deneyimleme fırsatı buldular.