Tekirdağ’da Uyuşturucu Sevkiyatı Üzerine Gerçekleştirilen Tatbikat
Tekirdağ ilinde gerçekleştirilen tatbikat, emniyet ve AFAD ekiplerinin koordineli çalışmasıyla uyuşturucu sevkiyatı senaryosunu sahneye koydu.
Bu etkinlik, Tekirdağ Özel Harekat Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliği ile yapıldı. Uyuşturucu taşındığına dair alınan ihbarlar üzerine oluşturulan senaryoda, iki gemiye yönelik belirli bir operasyon planlandı.
Koordineli Müdahale ve Başarı
Tatbikata; Özel Harekat SAOB timi, Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri (NARKOTİM), Kurbağa Adamlar, Polis Helikopteri ve AFAD’a bağlı KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) birimleri katılım sağladı. Senaryoya göre, uyuşturucu taşınan iki gemiye karadan, havadan ve denizden eş zamanlı bir müdahale gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda 2 şüpheli etkisiz hale getirildi ve gemiler güvenlik altına alındı.
İlgili Yetkililerin Katılımı
Söz konusu tatbikat, Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin, birçok kurum müdürü ve vatandaşlar tarafından yerinde takip edildi. Bu tür tatbikatların, gerçek hayattaki olası acil durumlara hazırlık açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
TFF 1. LİG TAKIMLARINDAN SİVASSPOR’DA KULÜP BAŞKANI GÖKHAN KARAGÖL, SİVAS 4 EYLÜL STADYUMUNDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
TFF 1. LİG TAKIMLARINDAN SİVASSPOR’DA KULÜP BAŞKANI GÖKHAN KARAGÖL, SİVAS 4 EYLÜL STADYUMUNDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
TFF 1. LİG TAKIMLARINDAN SİVASSPOR’DA KULÜP BAŞKANI GÖKHAN KARAGÖL, SİVAS 4 EYLÜL STADYUMUNDA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ.
TEKİRDAĞ ÖZEL HAREKAT BAŞKANLIĞI, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN TATBİKATTA, İKİ GEMİYE UYUŞTURUCU TAŞINDIĞI YÖNÜNDE ALINAN İHBAR ÜZERİNE SENARYO OLUŞTURULDU. TATBİKATTA ÖZEL HAREKAT SAOB TİMİ, NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE EKİPLERİ (NARKOTİM), KURBAĞA ADAMLAR, POLİS HELİKOPTERİ VE AFAD’A BAĞLI KBRN (KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER) BİRİMİ GÖREV ALDI.
SENARYOYA GÖRE UYUŞTURUCU SEVKİYATI YAPILAN İKİ GEMİYE KARADAN, HAVADAN VE DENİZDEN EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ
OPERASYONDA 2 ŞÜPHELİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, GEMİLER GÜVENLİK ALTINA ALINDI.
TATBİKATI SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMI MAHMUT NEDİM TUNÇER, İL EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET METİN TURANLI, İL JANDARMA KOMUTANI AHMET ÇETİN, KURUM MÜDÜRLERİ VE VATANDAŞLAR YERİNDE TAKİP ETTİ.
NEFES KESEN TATBİKAT
NEFES KESEN TATBİKAT