7. Uluslararası Dirençlilik Kongresi Fırat Üniversitesi’nde Başladı
Fırat Üniversitesi (FÜ), 3 gün sürecek olan 7. Uluslararası Dirençlilik Kongresi’ne ev sahipliği yaparak önemli bir etkinliğe imza attı. Kutlanan kongrenin bu yılki teması “Geçmişten Ders Alarak Yeniden Yapılanma” oldu ve güncel meseleler üzerinde duruldu.
Afet Yönetimi ve Toplumsal Dayanıklılık Üzerine Tartışmalar
Kongrede, afet yönetiminin yanı sıra toplumsal dayanıklılık, şehir planlaması ve sürdürülebilir kalkınma gibi çeşitli konular derinlemesine ele alındı. Etkinlik süresince düzenlenecek paneller ve seminerlerle pek çok bilim insanı, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, kongrenin önemine değinerek, “Afetlere hazırlık ve dirençlilik her geçen gün kritik bir hal alıyor. Artık sadece depremleri değil, heylanları ve şehirleşen dünyada ortaya çıkan farklı felaketleri de göz önünde bulundurmalıyız. Şehirleşme meselesi, gündemimizdeki yerini almış durumda. Bu nedenle, gerekli yapıların bilime ve teknolojiye uygun bir biçimde inşa edilmesi büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Dirençli Şehirler İçin Ortak Hedefler
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dirençli şehirler oluşturmanın ortak bir hedef olduğunu belirterek, “Bu şehir, hem tarihi değerleri hem de yaşadığı büyük depremlerle bir sınavdan geçmiştir. Bugün burada, bilimin ışığında bu gerçeklerle nasıl başa çıkabileceğimiz ve neler yapmamız gerektiğini tartışmak için bir araya geldik. Amacımız, daha güçlü ve afetlere dayanıklı şehirler inşa etmektir” şeklinde konuştu.
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ise, “Yaşadığımız tecrübeleri avantaja dönüştürmek bizim için önemli. Elazığ, yakın geçmişte çeşitli tehlikeleri yaşamış ve dirençli bir şehir olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Burada gerçekleşecek tartışmalar, afet risklerini azaltma adına önemli bir fırsat sunacak.” dedi.
AFAD Yetkilisinden Kritik Değerlendirmeler
AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, “Bu kongre, bizim için çok kıymetli bir etkinlik. Dirençlilik, müdahaleden daha öncelikli bir konudur. Risk azaltma konularında çok ciddi çalışmalar yapmalıyız ki, müdahale ihtiyacımız mümkün olduğunca azalsın.” ifadelerini kullandı.
Kongreye, Elazığ Valisi, belediye başkanı, AFAD yetkilileri ve akademik dünyadan birçok önemli isim katıldı. Bu etkinlik, afetlere karşı oluşturulacak dayanıklılık ve direnç konusundaki bilgi paylaşımını artırmak adına önemli bir zemin oluşturdu.
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) EV SAHİPLİĞİNDE 3 GÜN SÜRECEK OLAN 7. ULUSLARARASI DİRENÇLİLİK KONGRESİ, BUGÜN DÜZENLENEN PROGRAMLA BAŞLADI
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) EV SAHİPLİĞİNDE 3 GÜN SÜRECEK OLAN 7. ULUSLARARASI DİRENÇLİLİK KONGRESİ, BUGÜN DÜZENLENEN PROGRAMLA BAŞLADI
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) EV SAHİPLİĞİNDE 3 GÜN SÜRECEK OLAN 7. ULUSLARARASI DİRENÇLİLİK KONGRESİ, BUGÜN DÜZENLENEN PROGRAMLA BAŞLADI
TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI PROF. DR. FATMA MERİÇ YILMAZ BİR KONUŞAMA YAPTI
ELAZIĞ VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU BİR KONUŞAMA YAPTI