NATO Zirvesinin Yeri Cumhurbaşkanlığına Ait, Ay Yıldız Karargah Projesi İse Tamamlanma Aşamasında

Milli Savunma Bakanlığı, NATO zirvesinin Ankara’da gerçekleştirileceği iddialarını değerlendirerek karargah projesinin %92 oranında bittiğini ve zirve yerinin Cumhurbaşkanı tarafından belirleneceğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye’nin Libya ile yaptığı Deniz Yetki Alanları Mutabakatı’nın Yunanistan ve GKRY tarafından ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesini reddetti.

Milli Savunma Bakanlığı, NATO zirvesinin Ankara'da gerçekleştirileceği iddialarını değerlendirerek karargah

**Başkanlık Zirvesi ile İlgili Açıklama**

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından gelen bilgilere göre, NATO liderler zirvesinin Ankara’da düzenleneceği yönündeki iddialar gündeme geldi. MSB, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarının yer alacağı Ay Yıldız Müşterek Karargah Projesi’nin birinci etap inşaatında önemli bir ilerleme kaydedildi. Bu etapta kaba inşaat çalışmalarının yüzde 92 oranında tamamlandığı belirtildi. Zirvenin gerçekleştirileceği yer konusunda nihai kararın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verileceği vurgulandı.

**Deniz Yetki Alanları ile İlgili Tartışmalar**

Diğer yandan, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirisinde Türkiye ve Libya’nın deniz yetki alanları muhtırası hedef alındı. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri doğrultusunda, Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatın “hukuksuz” olarak addedilmesi Türkiye tarafından kabul edilmediği ifade edildi. Bu durum, uluslararası planda deniz yetki alanları üzerindeki tartışmaların devam etmesine sebep oluyor.