Yüzme Eğitimi Aydın’da Devam Ediyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın öncülüğünde sürdürülen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi, Aydın’da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitimler, çocukların yüzme öğrenirken aynı zamanda eğlenceli zaman geçirmesine olanak tanıyor.
Proje kapsamındaki faaliyetler genişliyor
Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek amacıyla çabalarını sürdürüyor. Bununla birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile birlikte 81 ilde uygulamaya konulan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi Aydın’da da etkin bir şekilde yürütülüyor. Aydın, her yıl bakanlığın yüzme öğretme hedeflerine ulaşarak, başarılı sonuçlar elde ediyor. Proje doğrultusunda Çine ve Didim ilçelerinde kurulan portatif yüzme havuzları ile Efeler ve Nazilli’deki yarı olimpik yüzme havuzlarında, toplamda 43 bin 225 kişiye yüzme eğitimi verilmiş durumda.
2025 yılına kadar sürecek eğitimler
İl genelinde yüzme eğitimleri, 2025 yılı sonuna dek devam edecek. Uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen bu eğitimler, 5 yaşından 77 yaşına kadar olan bireylere açıktır. Katılımcı çocuklar, eğitimlerin keyfini çıkararak hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘YÜZME BİLMEYEN KALMASIN’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE AYDIN’DA EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, ÇOCUKLAR EĞİTİMLERDE HEM EĞLENİYOR HEM DE YÜZME ÖĞRENİYOR.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘YÜZME BİLMEYEN KALMASIN’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE AYDIN’DA EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN, ÇOCUKLAR EĞİTİMLERDE HEM EĞLENİYOR HEM DE YÜZME ÖĞRENİYOR.