Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı Mezunlarını Verdi: 50 Kadın Eğitimle Güçlendi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve bir firma tarafından düzenlenen “Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı” mezunlarını verdi. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’tan katılan 50 kadından 44’ü “Veri ve İş Analisti” sertifikası aldı. OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, kadın istihdamını artırmaya yönelik projelerin önemini vurguladı. 124 saatlik eğitimde katılımcılar, çeşitli teknik ve kişisel gelişim konularında eğitim aldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve bir firma tarafından düzenlenen

Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı Mezunlarını Verdi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliği ile gerçekleştirilen “Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı”, mezunlarını uğurladı.

Bu yenilikçi eğitim modeli, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’taki üniversite son sınıf öğrencileri ile mezun olan 50 kadın katılımcıyı dijital iş gücüne kazandırmayı amaçlıyor. Tamamladıkları eğitim sürecinin ardından 44 kadın, “Veri ve İş Analisti” olarak sertifikalarını almaya hak kazandı. 1 Temmuz’da OKA’nın ev sahipliğinde düzenlenen mezuniyet etkinliği, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile katılımcıların yoğun ilgisiyle yapıldı.

Etkinliğin açılışında söz alan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, ajansın kadın istihdamı ve kadın girişimciliği konusundaki çalışmalarını aktardı. Dicle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2024-2025 için belirlenen “Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği” odak alanı çerçevesinde yürütülen projeleri ve eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Belirtilen protokoller doğrultusunda çeşitli sektörlerde kadınlara yönelik mesleki eğitimlerin düzenlendiğinin altını çizdi.

Programın kurucusu Dilek Duman da, katılımcıların eğitimi süresince edindiği bilgi ve becerilerin detaylarını paylaştı. Katılımcılar, toplamda 124 saatlik eğitim sürecinde; 76 saat teknik, 20 saat kişisel gelişim, 16 saat soft skill ve 12 saat kavramsal eğitim aldılar. Eğitici müfredatın IIBA (International Institute of Business Analysis) standartlarına uygun olarak hazırlandığı ve katılımcıların Uluslararası İş Metodolojisi, Veri Analizi ve Verinin Görselleştirilmesi gibi konuları içeren kapsamlı bir öğrenme sürecinden geçtiği vurgulandı. Ayrıca, Power BI ve SQL gibi teknolojik araçlarla teknik bilgilerinin artırıldığı açıklandı. Sertifika töreninde, her iki sınıftan ilk üç sırayı alan katılımcılar sahneye davet edilerek ödüllendirildi. Eğitim sürecindeki deneyimlerini aktaran katılımcılar, eğitimlerinin kariyerlerine olan katkısını da paylaştı.

Etkinlik, toplu bir fotoğraf çekimi ile sona erdi.