Özgür Özel, İzmir’de Partisine ve Vatandaşlara Seslendi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen bir etkinlikte partililere ve vatandaşlara hitap etti. Özel, “Bir CHP’li bir diğerine zarar verirse bu, benim şahsıma yapılmış bir haksızlık olarak algılanır. Bu durumu açıkça belirtiyorum. Nifak tohumlarına dikkat edin ve aranızda düşmanlık yaratılmasına izin vermeyin” dedi.
Gözaltılar Sonrası İzmir’de Özel Açıklamalarda Bulundu
İzmir’de, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 130 kişilik bir grubun gözaltına alınmasının ardından kente gelen Özel, İzmir’de agah bir gündemle olduklarını vurguladı. “Bu duruma duyduğum üzüntüyü ifade etmek isterim. Birçok insanın haksız yere mağdur edilmesine tanıklık ediyoruz. Bir operasyondan bahsediyoruz ve bu süreçte birikmiş korkuların üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.
Özel, yapılan gözaltıların adalet arayışı değil, tamamen bir algı operasyonu olduğunu savundu. “Eğer gerçek adalet peşindeyseniz, bu tür gösterilere gerek yoktur. Yargılanma sürecinin adil bir şekilde yürütülmesini istiyoruz. Ekrem İmamoğlu ve yerel yöneticiler yargılanabilir, ama bunun adil birer süreç dahilinde yapılmasını talep ediyoruz” diye ekledi.
Adalet Talebi ve İstanbul’a Mesaj
Bir tutuklama yapılacağı zaman, halkın bunu sorguladığını ifade eden Özel, “Bütün imkanları olan bir kişi kaçamaz. Bunun için herkesin aklını başına alması gerekiyor. Bu tür operasyonlar sadece siyasi bir hamle olarak değerlendiriliyor. Biz bunu kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle İzmir’in geçmişte ihlallere karşı verdiği direnişteki örnekleri hatırlatan Özel, “Geçmişte Aziz Kocaoğlu gibi isimler adaletle yüzleşip aklanmışlardır. İzmir’de tutuksuz yargılanma kültürü vardır” dedi.
CHP İçinde Birlik ve Beraberlik Vurgusu
CHP’nin İzmir’deki gücünün zarar görmesini istemediklerini belirten Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi içindeki dayanışma çok önemli. Partimizin lehine olan her mesele için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Başka partilerle olan çekişmelerde özverili duruşlarını koruyacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Kooperatiflerle İlgili Sıkıntılar ve Ekonomik Eleştiriler
Son olarak İzmir’deki kooperatif meselelerine de değinen Özel, “Bu süreçte ortaya çıkan sorunları çözmek adına gerekli adımlar atılmalıdır. Eğitim ve eşitlik esasları çerçevesinde halkın mağduriyetlerini gidermeliyiz” dedi. Özgür Özel, Türkiye’nin ekonomik durumuna da eleştirilerde bulunarak, “Hükümet ciddi sorunlarla baş ederken, yanlış politikalarının bedelini vatandaşlar ödüyor. Bu yüzden adalet ve şeffaflık önem taşıyor” diyerek konuşmasını tamamladı.
Etkinliğin ardından Özel, il yöneticileri ile görüşmek üzere parti binasına girdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da daha sonra parti binasına katıldı.
ÖZGÜR ÖZEL, CHP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ.
ÖZGÜR ÖZEL, CHP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ.
ÖZGÜR ÖZEL, CHP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ.
ÖZGÜR ÖZEL, CHP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ.