Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Resmi Temaslar İçin Azerbaycan’a Gitti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın Bakü kentine resmi ziyaret gerçekleştirdi. Tatar, 3-4 Temmuz’da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne gözlemci olarak katılacak ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nden fahri doktora alacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan’ın Bakü kentine resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, resmi temaslar için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye ulaştı.

Başkent Bakü’de Karşılama Töreni

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’nda Azerbaycan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Samir Şerifov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün ve KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer tarafından karşılandı.

Önemli Temaslar ve Zirve Katılımı

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Azerbaycan ziyaretinin temelinde, 3-4 Temmuz tarihlerinde Hankendi’de gerçekleştirilecek olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri 17. Zirvesi’ne gözlemci ülke lideri olarak katılımı yer alıyor. Ayrıca, Azerbaycan Teknik Üniversitesi (AzTÜ) tarafından Cumhurbaşkanı Tatar’a fahri doktora unvanı takdim edilmesi planlanıyor.