Akademik Hazırlıklar Sürüyor
Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Müzik ve Sanat, Bilim ile Spor Akademileri, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına yönelik hazırlıklarını “köklerden geleceğe” temasıyla sürdürmeye devam ediyor.
Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Müzik ve Sanat Akademisi, Bilim Akademisi ve Spor Akademisi kapsamındaki yeni dönem için önemli bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan’ın başkanlığında çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen toplantıya, Müzik ve Sanat Akademileri Koordinatörü Aytaç Onur Demirtaş, Bilim Akademisi Koordinatörü Birön Uçan, Spor Akademisi Koordinatörü Ayhan Avşar ve akademilerde görevli eğitmenler katılım sağladı. Toplantıda, gelecek yıl açılması planlanan kursların genel işleyişine dair detaylı bir planlama yapıldı. Özcan, süreçte gönüllü katkı sunan tüm öğretmenlere teşekkür ederken, akademilerin artık “Efeler’in Markası” haline dönüştüğünü vurguladı.
Öğrencilerin Gelişimi İçin Çalışmalar Sürüyor
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde şekillenen akademilerin temel hedefinin, öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemek, yeteneklerini ortaya koymak ve üretken bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Özcan, bu akademileri birer “öğrenme topluluğu” olarak tanımladı. Toplantıda kurs işlemleri ile ilgili öğrenci devam takibi, güvenliği, veli iletişimi ve mekanların hijyeni gibi konular öne çıkarıldı. Hakan Özcan, akademi kültürünün eğitmenlerin tutumlarıyla şekillendiğini belirterek, “Eğitmenlerimiz, bu süreçte öğrencilerimiz için rol modeldir” dedi. Özcan, konuşmasını yeni dönemin eğitim dünyası için başarılı geçmesi dilekleriyle tamamladı.
EFELER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ MÜZİK VE SANAT, BİLİM VE SPOR AKADEMİLERİ, 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRLIKLARINI “KÖKLERDEN GELECEĞE” ANLAYIŞIYLA SÜRDÜRÜYOR.
ZONGULDAK’TA 50 YAŞINDAKİ AFGANİSTAN UYRUKLU VEZİR MOHAMMAD NOURTANİ’NİN CESEDİNİN ORMANLIK ALANDA YANMIŞ HALDE BULUNDUĞU OLAYLA İLGİLİ YARGILANAN 6 SANIĞIN KARARI İSTİNAF MAHKEMESİNCE ONANDI.