**Talas Belediyespor, Şampiyonluk Serisini U15 ile Sürdürüyor**
Talas Belediyespor, altyapıdaki sürekli gelişimini Türkiye şampiyonlukları ile pekiştirmeye devam ediyor. Geçen yıl U14 kategorisinde elde ettiği zaferin ardından, bu yıl U15 kategorisinde de aynı başarıya imza atarak üst üste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.
Zonguldak’taki Final Maçında Büyük Başarı
Zonguldak’ta düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası finalinde Samsun Kadıköyspor’u 4-2 yenerek şampiyonluk kupasını kazanan Talas Belediyespor, sevinçle ilçeye döndü. Şampiyonluğun ardından Talas Belediyesi önünde adeta bayram yaşandı. Takım oyuncuları, teknik ekip, aileler, belediye çalışanları ve ilçe halkı hep bir arada meşaleler eşliğinde coşkuyla karşılandı.
“Sporcu Fabrikasının Başarıları”
Bu başarının önemine vurgu yapan Talas Belediye Başkanı ve Talas Belediyespor Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, şu sözleri sarf etti: “Geçtiğimiz yıl U14 Türkiye Şampiyonu oldular, bu yıl ise U15’te de aynı başarıyı yinelediler. Aynı oyuncu grubunun iki yıl üst üste zirveyi yakalaması, sistemli çalışmanın ve altyapı yatırımlarımızın önemli bir göstergesidir. Talas’ta geliştirdiğimiz ‘Sporcu Fabrikası’ modeli ile çocuklarımızı sadece sporcu olarak değil, karakter sahibi bireyler olarak yetiştiriyoruz. Şu anda büyük kulüplerin oyuncularımıza transfer teklifleriyle geldiğini görmekteyiz. Önümüzdeki yıllarda oyuncularımızın Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen takımlarında yer alacağına inanıyorum. Profosyonel liglerde transfer süreçlerimizle ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm teknik kadromuzu, sporcuları ve ailelerini kutluyorum, gönülden teşekkür ediyorum.”
Teşekkür ve Kutlamalar
Talas Belediyespor Kulüp Başkanı Yunus İloğlu, Başkan Yalçın’ın spor ve sporculara olan desteklerinden bahsederek, “Geçen yıl U14 şampiyonu, bu yıl U15 şampiyonu oldu. 2019’dan bu yana üçüncü Türkiye şampiyonluğumuzu elde ettik. Şu anda U17 takımımız da ilk 24’te yer alıyor. İnşallah oradan da şampiyonluk bekliyoruz. Gençlerimize destekleriniz için sonsuz teşekkürler.” diyerek düşüncelerini ifade etti.
Konuşmaların ardından Başkan Yalçın ve oyuncular kupayı kaldırırken, sporcular adına teknik ekibe çiçekler takdim edildi. Talas Belediyespor, toplamda 22 birincilik elde ederek, 3 Türkiye şampiyonluğu ile başarılarının rastlantı olmadığını bir kez daha kanıtladı.