Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Orman Yangını Evleri Küle Döndürdü, Sakinlerin Hatıraları Yok Oldu

İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında meydana gelen orman yangınında birçok ev kül oldu. Yangın, Doğanbey Mahallesi’ne sıçrayarak büyük zarara yol açtı. Evi yanan Müzeyyen Çağlar Güler, 40 yıllık anıların yok olmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederken, Yavuz Güler de yaşananları zorlu bir deneyim olarak tanımladı. Söndürme çalışmaları devam ediyor.

İzmir'in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında meydana gelen orman yangınında

**İzmir’de Orman Yangını: Evler Küllerle Dolu**

İzmir’in Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında dün gece boyunca etkili olan orman yangını, havadan dron ile görüntülendi. Yangında birçok ev kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar kaybettikleri hatıralarının ağıtını tutuyor.

**Yangın Başladı ve Büyüdü**

Bir gün önce Menderes ile Seferihisar arasında meydana gelen orman yangını, hızla yayılarak yerleşim alanlarına sıçradı. Yangın söndürme ekipleri, rüzgarın etkisiyle alevlerin sıçramasını engellemekte zorlandı. Birçok mahalle tahliye edilirken, çok sayıda ev ve ahır yangın sonucunda tahrip oldu. Gece boyunca sürdürülen çalışmalara, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekleri de eklendi; 4 uçak ve 14 helikopter, bölgede yangın söndürme çalışmaları başlattı.

**Yıkımın Görüntüleri Havadayken**

Yangının etkilediği Seferihisar’a bağlı Doğanbey Mahallesi’nde, alevler çok sayıda eve sıçradı. Tahliye edilen sakinler, yangın sonrası evlerine döndüklerinde gözyaşlarına boğuldular. Yangında yıkılan yazlık binalar, yıllarca süren hatıraları da beraberinde götürdü. Yangın bölgesi, dron ile havadan da görüntülendi; manzara içler acısıydı.

**Hatıralar Yok Olmuş Oluyor**

Yangında evi yanan Müzeyyen Çağlar Güler, gençliğine tanıklık eden evinin yok olmasından dolayı derin bir üzüntü yaşadı. Güler, “Evimiz yok oldu. Önlem almadığımızı sorgulamalıyız. 40 yıllık hatıralarımız hepsi yanıp gitti. Benim gençliğim buradaydı; geriye dönüp bakamıyorum bile” dedi. Yavuz Güler ise, “Bu evde kayınpederim ve kayınvalidem yaşıyordu. Dumanları görünce hemen tahliye ettik. Televizyondan evimizin yandığını izlemek çok acıydı. Çocuklarımın ilk doğum günleri burada kutlanmıştı ve hepsi yok oldu. Yangın önlenebilir miydi bilmiyorum ama ateş düştüğü yeri yakıyor” şeklinde konuştu.

**Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor**

Yangını kontrol altına almak için hem karadan hem de havadan söndürme faaliyetleri sürdürülüyor. Hem resmî hem de gönüllü ekiplerin çabaları, yangının yayılmasını önlemek için devam ediyor. İzmir’de yaşanan bu üzücü olay, derin bir yaraya sebep oldu; kayıplar geri getirilemeyecek.