Bayburt AFAD Ekibi, İstanbul Depremine Hazırlık Kapsamında Bursa’da Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi
Bayburt Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekibi, olası İstanbul depremleri için hazırlık çalışmaları çerçevesinde Bursa’nın Yenişehir ilçesine teknik bir ziyaret düzenleyerek, İlçe Afet Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.
Afet Müdahale Planı Kapsamında Çalışmalar yapıldı
Türkiye Afet Müdahale Planı doğrultusunda Yenişehir ilçesine destek sağlamak üzere görevlendirilen Bayburt AFAD timi, hazırlık süreçlerine önemli katkılarda bulundu. Yenişehir Belediyesi ve Bursa AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte çalışarak, görev alanlarının belirlenmesi ve planlama aşamasında karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. Bu tür iş birliklerinin afetlere yönelik kurumsal dayanışmayı güçlendirdiği ve sahadaki refleksleri artırdığı vurgulandı.
Bayburt AFAD Heyetinin Bileşenleri
Bayburt AFAD İl Müdürü Uğur Minder başkanlığındaki heyet; İl Müdür Yardımcısı Edip Metin, Şube Müdürü Ahmet Sayar, İnşaat Mühendisi Ahmet Şakir Yazgan, Şef Coşkun Akdeniz ve Arama Kurtarma Teknisyenleri Yusuf Köse ile Tayyip Yavuz’dan oluştu.
Bu ziyaret, depreme hazırlık konusunda yerel yönetimlerle olan iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
BAYBURT AFAD EKİBİ İLÇE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI’NDA YER ALDI
BAYBURT AFAD EKİBİ İLÇE AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI’NDA YER ALDI