Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Yeniden Seçildi

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul’un 262. Dönem Toplantısı’nda tekrar yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Topal, yükseköğretimde iş birliği ve kalite için çalışmalara devam edeceğini belirtti.

    Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul’un

    Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Yönetim Kurulunda Yeniden Seçildi

    Kastamonu Üniversitesi’nin rektörü olan Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) 262. Dönem Toplantısı’nda tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

    Toplantıya ev sahipliği yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerinin yanı sıra üniversite temsilcilerini de bir araya getirdi. Toplantıda, “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu” üzerine çeşitli konular ele alındı ve ardından ÜAK’nın yönetim kurulu üyeleri yeniden belirlendi. Yapılan oylama sonucunda, Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bir kez daha ÜAK yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

    Üniversitelerarası Kurul, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında iş birliğini, eşgüdümü ve akademik dayanışmayı artırmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda, ÜAK, ülkenin yükseköğretim sistemini yönlendiren önemli bir organ olarak dikkat çekiyor. Yönetim Kurulu ise, Fen ve Mühendislik, Sağlık, Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar alanlarından seçilen üyeler ile ÜAK Başkanı’ndan oluşuyor.

    Seçim sonrasında açıklamalarda bulunan Rektör Topal, “Üniversiteler arasındaki bilgi, deneyim ve vizyon paylaşımını güçlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu göreve yeniden seçilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 2030 Yükseköğretim sistemimizin gelişmesine katkı sunmak ortak sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.

    Ayrıca, Rektör Topal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya teşekkür ederek, Kastamonu Üniversitesi’nin yükseköğretimde kalite, iş birliği ve uluslararasılaşma vizyonunu desteklemeye devam edeceğini vurguladı.