Bingöl’de Bulunan Bebek Cinayetinin Failleri Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl’de 16 Kasım 2005’te çanta içinde ölü olarak bulunan bebeğin katillerinin oldukça önemli bir operasyonda yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımda, şüphelilerin Bursa’da yakalanarak Bingöl’e getirildiğini açıkladı.
16 Yıl Sonra Gelen Adalet
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı’nın koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda, 2005 yılında bir spor çanta içinde ölü bulunan kız bebeğin olayına dair önemli bilgilere ulaşıldı. Bakan Yerlikaya, bebeğin isim dahi almadan unutulmaya terk edildiğini belirterek, bu vicdansızların JASAT ekibinden kaçamayacakları vurgusunda bulundu.
Bakan Yerlikaya’nın ifadelerine göre, 2024 yılında JASAT tarafından özel bir ekip kurularak dosya yeniden değerlendirildi. Bu süreçte 4 şüpheli tespit edilerek izlemeye alındı. Bu şahısların Bursa’daki ikametlerinde gerçekleştirilen ortak operasyonda yakalanarak Bingöl’e transfer edildikleri bildirildi. Yapılan titiz incelemeler neticesinde, D.A. isimli kişinin evlilik dışı bir ilişkiden doğan bebeğini, diğer şüphelilerle birlikte çanta içerisinde ölüme terk ettiği saptandı.
Adaletin Yerini Bulması İçin Mücadele Sürüyor
Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden D.A. tutuklanırken, diğer üç kişi hakkında adli kontrol kararı alındı. JASAT, bu yıl içerisinde ele aldığı faili meçhul cinayetlerin tamamını aydınlatarak başarılı bir tablo çizdi. İçişleri Bakanı, Bingöl Valisi, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı ve operasyonları yürüten Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ile JASAT timlerine teşekkür ederek, suçların cezasız kalmaması için mücadelenin aralıksız devam edeceğini belirtti.
MAHKEMEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLERDEN D.A. İSİMLİ ŞAHIS TUTUKLANDI. 3 ŞÜPHELİ HAKKINDA İSE ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ.
MAHKEMEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLERDEN D.A. İSİMLİ ŞAHIS TUTUKLANDI. 3 ŞÜPHELİ HAKKINDA İSE ADLİ KONTROL KARARI VERİLDİ.