Balıkesir Valisi Ustaoğlu’ndan Yangınlara İlişkin Açıklama: Dört Mahallede Kontrol Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Havran, Kepsut ve Dursunbey’deki yangınlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Yangının sebebi olarak kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımların gösterildiği olayda, bir kişi gözaltına alındı. Yangınların kontrol altına alındığı belirtildi.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Havran, Kepsut ve Dursunbey'deki yangınlarla ilgili

Balıkesir’de Üç İlçede Yangınlarla Mücadele Devam Ediyor

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Havran, Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde meydana gelen yangınlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vali Ustaoğlu, “Üç ilçemizdeki dört mahallede devam eden yangınların kontrol altına alınması için çalışmalarımız sürüyor. Dursunbey’in Naipli Mahallesi’ndeki yangın, büyümeden kontrol altına alındı” şeklinde konuştu.

Havran’daki Yangın Rüzgarın Etkisiyle Büyüdü

Saat 11.00 civarında Havran ilçesinin Halılar Mahallesi’nde patlak veren yangın, rüzgarın etkisiyle Sarnıç Mahallesi’ne kadar ilerledi. Yangının, bir vatandaşın kaynak yaparken sıçrayan kıvılcımların neden olduğu bildirildi. Yangın bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere gelen Vali Ustaoğlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’dan bilgi aldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili olarak kaynak yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

Yoğun Mücadele ve Güvenlik Önlemleri

Yangına, hem havadan hem karadan müdahale yapıldığını açıklayan Vali Ustaoğlu, “Şu an 4 uçak, 2 helikopter, 21 arazöz, 11 itfaiye aracı, 10 su tankeri, 4 TOMA ve toplam 303 personelle yangına müdahale ediyoruz. Sarnıç Mahallesi’ne yaklaşan yangın nedeniyle bazı vatandaşlarımızı güvende olmaları için tahliye ettik. Şu ana kadar can kaybı yaşanmadı” dedi.

Kepsut’ta Durum Ciddiyetini Koruyor

Kepsut’taki Eyüpbükü Mahallesi’ndeki yangının, mahalleye kadar ulaştığını vurgulayan Vali Ustaoğlu, burada yaşayan halkın güvenli yerlere taşındığını ifade etti. Yangınların kontrol altına alınması yönündeki çalışmaların sürmekte olduğunu belirtirken, Eyüpbükü’nde bir evin yangından etkilendiği bilgisini de ekledi. Yangınla mücadele devam ederken, Havran’daki yangının çıkışıyla ilgili olarak 1 kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Bu olay, bölgede yangın güvenliği ile ilgili önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Yangın söndürme çalışmaları ile ilgili güncel gelişmeler takip ediliyor.