Dinar’daki Doğal Kaynak Suyu, 100 Yıllık Geçmişiyle Yaz Sıcaklarında Vatandaşlara Ferahlık Sağlıyor

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde bulunan doğal kaynak suyu, 100 yıldır sıcak yaz günlerinde halkın serinleme ihtiyacını karşılıyor. Eldere-Karakuyu Gölü’nden gelen su, ilçedeki eski çeşmelerden akarken, soğuk ve lezzetli tadıyla vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde bulunan doğal kaynak suyu, 100 yıldır sıcak

Afyonkarahisar Dinar’daki Doğal Kaynak Suları Serinletiyor

Dinar ilçesinde bulunan sokaklardaki çeşmelerden akan buz gibi doğal kaynak suyu, yaz aylarının kavurucu sıcaklarında halkın en büyük serinleme kaynağı olarak öne çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre, bu doğal kaynak suyunun 100 yılı aşkındır bu bölgeden aktığı belirtiliyor.

Kaynak Suyu Nereden Geliyor?

Eldere-Karakuyu Gölü’nden kaynaklanan su, Suçıkan Şelalesi üzerinden geçerek ilçe merkezine ulaşıyor. Dinar’da birçok mahallenin çeşmelerinden akan bu doğal su, yaz aylarında hem serinletici hem de taze bir içecek alternatifi sunuyor. Çeşmelerin birçoğunun geçmişinin ise yarım asrı aştığı öğrenildi.

Serinliği ve Tazeliğiyle Öne Çıkıyor

Doğal kaynak suyu, yaklaşık 15 kilometrelik mesafeden gelmesine rağmen sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı özelliğini korumaya devam ediyor. Dinar’da yaşayanlar, ücretsiz ve soğuk olan bu suyun tadını oldukça beğeniyor. Birçok vatandaş, suyun hem soğuk hem de lezzetli olduğuna dair olumlu yorumlarda bulunuyor.

Dinar’da sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için bu doğal kaynak suyu, vazgeçilmez bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.