Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri’de 100 Muhtara Afet Bilinçlendirme Eğitimi Verildi

    Kayseri’de AFAD İl Müdürlüğü, “Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor” projesiyle 100 muhtara afet eğitimi verdi. Eğitimde insani yardım, yangın, enkaz kurtarma ve çadır kurma konuları işlendi. AFAD İl Müdürü Rifat Genç, muhtarların afet müdahalesindeki önemine dikkat çekti. Levent Karakaya ise, depremler sonrası hazırlığın kritik olduğunu vurguladı.

    Kayseri'de AFAD İl Müdürlüğü, "Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor" projesiyle

    Kayseri’de Muhtarlara Afet Eğitimi Verildi

    Kayseri’de gerçekleştirilen “Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor” projesi çerçevesinde, 100 muhtara afetle ilgili eğitim verilerek bilgilendirme yapıldı.

    AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu eğitim programında, muhtarlara acil durumlarda insani yardım, yangın güvenliği, enkaz çalışmaları ve çadır kurma gibi hayati bilgiler aktarıldı. Eğitimle ilgili olarak konuşan AFAD İl Müdürü Rifat Genç, Türkiye’de başlatılan afet eğitimi seferberliğinin önemli bir parçası olan bu projenin, muhtarların afet yönetimi konusundaki rolünü güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Genç, “Şu anda 40’a yakın muhtarımız, bir haftalık eğitim sürecine başlamış olduk. Bu çalışmalarla, Türkiye genelinde afet farkındalık eğitimlerini önemli ölçüde artırmayı amaçlıyoruz. Muhtarlarımız, yerel düzeyde ilk müdahale edenler olarak en kritik noktalardadır. Kayseri’de başlattığımız bu eğitim furyasında 100 muhtarımızı AFAD gönüllüsü olarak yetiştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

    Farkındalık Yaratmak Amaçlanıyor

    Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Dernek Başkanı Levent Karakaya ise, eğitim çalışmasının amaçlarından birisinin farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı. Karakaya, “Ülkemizde 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası, her zaman tedbirli olmamız ve buna hazırlıklı durmamız gerektiğini biliyoruz. Kayseri Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği olarak, Vali Gökmen Çiçek’in destekleriyle bu eğitimlere başladık. Mahallelerimizde oluşacak herhangi bir olaya karşı ilk olarak biz müdahale ediyoruz. Devletin yetkili birimleri gelene kadar bizim sorumluluğumuz altında vatandaşlarımız ile devletimizi birleştiriyoruz. Kriz anlarında, sorunların parçası değil, çözüm üretici olmak istiyoruz. Mahallelerde risk analizleri yaparak, daha güvenli ve tedbirli yaşam alanları oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

    Kayseri’deki bu eğitimler, muhtarların afetlere hazırlık ve müdahale kabiliyetini artırarak, toplum güvenliğine katkı sağlamayı amaçlıyor.