Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağrı’daki Okullarda Filistin İçin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Ağrı’daki 1.024 okulda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla “Filistin ve Gazze” temalı farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Öğrenciler, Kur’an tilavetleriyle Gazze için dualar ederek destek mesajları verdiler. İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, etkinliklerin öğrencilere duyarlılık kazandırdığını vurguladı.

Ağrı'daki 1.024 okulda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla "Filistin

Filistin ve Gazze Temalı Etkinlikler Ağrı’daki Tüm Okullarda Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatı doğrultusunda, Ağrı’daki okullarda “Filistin ve Gazze” konulu farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi. 81 ile gönderilen yazı üzerinde, tüm öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bu etkinlikler il genelindeki bin 24 okulda eş zamanlı olarak yapıldı.

Öğrenciler Duyarlılıklarını Paylaştı

Etkinlikler sırasında Kur’an-ı Kerim tilavetlerine yer verildi ve Gazze için dualar edildi. Filistin temalı şiirler okuyan ve marşlar söyleyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar hakkında bilgi sahibi oldu. Ayrıca, bölgede yaşanan insani dramı yansıtan fotoğraf ve videolar izlettirildi.

Duygu Dolu Anlar ve Sloganlar

Okul bahçelerinde toplanan öğrenciler, “Gazze” temalı koreografiler oluşturarak ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla çeşitli sloganlar eşliğinde destek mesajları verdiler. Bazı okullarda öğrencilerin çizdiği Filistin temalı resimleri sergilerken, kısa film gösterimleriyle Gazze’de yaşanan yıkım anlatıldı.

Küresel Somud Filosu’na Destek Verildi

Programlar kapsamında, Türkiye ve yurt dışında düzenlenen Küresel Sumud Filosu’na destek eylemlerine dair görseller de paylaşıldı. Öğrenciler, çizimlerinde ve söylemlerinde Filistin halkının yanında olduklarını ifade ettiler.

Eğitim Müdürü Kökrek’in Açıklamaları

Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, etkinliklerin amacının öğrencilerin Filistin’deki zulme karşı sahip oldukları duyarlılığı artırmak olduğunu belirtti. Ayrıca, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde, öğrencilerin sorumluluk bilinci ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Kökrek, “Çocuklarımızın kalbinde mazlum coğrafyalara karşı bir duyarlılığın yerleşmesi bizim için oldukça değerli bir kazanımdır.” diyerek etkinliklerin önemine dikkat çekti.