Ana SayfaGüncelSamsun'da Yenilenebilir Enerji Projesi Başarıyla Tamamlandı

Samsun’da Yenilenebilir Enerji Projesi Başarıyla Tamamlandı

Samsun’da Sürdürülebilir Enerji Projesi Tamamlandı

Samsun’un Kavak ilçesinde gerçekleştirilen “Enerjiyle Dönüşüm: Yenilenebilir Kaynaklardan Sürdürülebilir Geleceğe” başlıklı proje, TÜBİTAK’ın desteğiyle 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı çerçevesinde sona erdi.

Köseli Matematik Atölyesi Doğa ve Fen Okulu’nda beş gün süresince düzenlenen etkinlikler, öğrencilere yenilenebilir enerji kaynakları, enerji dönüşüm yöntemleri ve sürdürülebilirlik konularında hem teorik hem de uygulamalı bilgiler sunuldu. Etkinlikler, enerjinin çeşitli biçimlerde kullanılmasını öğrenmek adına kapsamlı bir deneyim sağladı.

Uygulamalar arasında güneş enerjisi düzenekleri kurma, rüzgâr türbinleri tasarlama ve hidroelektrik ile biyokütle deneyleri yapma yer alıyordu. Ayrıca, Ladik GES tesisi gibi bilimsel bir güneş enerjisi santrali gezisi gerçekleştirilerek, doğa yürüyüşleri ve yaratıcı drama etkinlikleri ile desteklendi. Bu sayede öğrenciler enerji verimliliğini çeşitli açılardan deneyimleme fırsatı buldu.

Proje yürütücüsü olan 19 Mayıs Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Bilim Uzmanı Ahmet Kaçan, gerçekleştirdiği açıklamada, “Amacımız, öğrencilere doğa dostu enerji kaynaklarını tanıtmak, bilimsel düşünme ve mühendislik yetenekleri kazandırmak, sürdürülebilir bir gelecekle ilgili farkındalık oluşturmaktı. Öğrencilerimizin gösterdiği ilgi ve yaratıcılık bizleri oldukça sevindirdi,” dedi.

Projeye ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden (OMÜ) Prof. Dr. Dilek Çelikler de önemli katkılarda bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Buca Belediyesi’nde İşçiler, Ödenmeyen Maaşlar Nedeniyle Grev Başlattı

İzmir Buca Belediyesi’nde çalışan 2 bin işçi, ödenmeyen maaşlar ve toplu iş sözleşmesi farkları nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. DİSK Genel-İş Şube Başkanı Değer Yıldız, Belediye Başkanı Görkem Duman'a yaptıkları anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle tepki gösterdi ve sorun çözülmezse temizlik hizmetlerinin duracağının altını çizdi.

Derince’de Otobüs Kazasında 5 Metre Sürüklenen Kadın, Hayat Mücadelesini Kaybetti

Kocaeli’nin Derince ilçesinde 8 Kasım'da halk otobüsünün çarptığı Fatoş Gün, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede bir ay süren yaşam savaşını kaybetti. 42 yaşındaki Gün, evli ve iki çocuk annesiydi. Cenazesi bugün defnedildi.

Efeler’deki Eğlence Mekanında Çıkan Silahlı Kavga Sonrası Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Aydın’ın Efeler ilçesinde bir eğlence mekanının önünde meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada Ş.İ. ve Y.D. yaralandı. Olayla ilişkili 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.

Düzce’de Basın Mensuplarından Vali Aslan’a Resmi Gazete Hediyesi

Düzce'deki basın mensupları, il oluşunun 26. yılı için Vali Selçuk Aslan'a tarihi bir hediye sundu. Gazeteciler, 1999 tarihli Resmi Gazete'nin orijinal nüshasını takdim etti. Vali Aslan, hediyeden memnuniyetini ifade ederek dijitalleşme sürecinin basılı belge geleneğini sona erdirdiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, MHP İl Teşkilatı ve İlçe Başkanlarını Makamında Ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve ilçe belediye başkanlarını makamında ağırladı. Dayanışmanın önemine değinen Büyükkılıç, misafirlerine teşekkür ederek Kayseri’nin örnek bir şehir olduğunu vurguladı. Kalın ise Büyükkılıç’a misafirperverliği için teşekkür etti.