Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burdur’da Okullarda Filistin’e Destek İçin Eş Zamanlı Etkinlikler Düzenlendi

Burdur’da tüm okullarda düzenlenen Filistin farkındalık etkinlikleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, Filistin’deki insani kriz hakkında resim, şiir ve tiyatro gösterileri ile duyarlılık geliştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, bu etkinliklerin empati ve adalet duygusunu güçlendirmek için önemli olduğunu vurguladı.

Burdur’da tüm okullarda düzenlenen Filistin farkındalık etkinlikleri, Milli Eğitim Bakanı

Burdur Okulları’nda Filistin İçin Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi

Burdur’da, tüm eğitim kurumlarında eş zamanlı olarak Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla Filistin farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sosyal medya aracılığıyla duyurduğu yazıya göre, ülkedeki 81 ilde aynı anda Filistin ve Gazze temalı etkinliklerin yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Bu kapsamda, Burdur’da bulunan okulların tamamında “Filistin Farkındalık Etkinlikleri” adı altında, gün boyu etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler, Filistin halkının maruz kaldığı sıkıntıları anlatan resim çalışmaları ile şiirler okudular ve kısa tiyatro gösterileri sahnelediler. Ayrıca, okul koridorlarında oluşturulan panolar ile Filistin’deki çocukların yaşadığı zorluklar sergilendi. Öğretmenler, öğrencilere Filistin’in tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgi vererek bu konudaki farkındalığı artırmak için sunumlar gerçekleştirdiler. Etkinliklerde aynı zamanda barış, adalet ve insan hakları konularında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

“Duyarlılık Öğrencilerimiz İçin Önemli”

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, gerçekleştirilen etkinliklerin öğrenci bilincini ve empati yeteneğini artırmayı amaçladığını ifade ederek, “Dünyanın dört bir yanında yaşanan haksızlıklar karşısında öğrencilerimizin duyarlı olmaları bizim için önemli bir kazanım. Bu tür etkinliklerle çocuklarımızın vicdan, merhamet ve adalet hislerini geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.