Aksaray’da Gençlik Parkı’nda Motosikletli Gençler Tartışma Yarattı
Aksaray’da, insanların keyifli vakit geçirdiği ve çocukların oyun oynadığı gençlik parkında, motosiklet kullanan bir sürücüye ve arkasındaki yolcuya toplamda 4 bin 153 lira ceza kesildi. Motosikletli gençlerin, güvenlik güçlerine direnirken, basın mensuplarına da zorluk çıkarması dikkat çekti.
Olayın Gelişimi ve Güvenlik Görevlileri
Olay, Tacin Mahallesi’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, parkta sık sık devriye atan çarşı ve mahalle bekçileri, aşırı hız yaptığı için 68 AFA 977 plakalı motosikletli sürücüyü durdurmak zorunda kaldı. Sürekli insanların yürüyüş yaptığı, çocukların oyun oynadığı ve ailelerin dinlendiği bir alanda, 17 yaşındaki S.T.A. isimli sürücü kendisinin ve diğer insanların canını hiçe saydı.
Olay yerine gelen trafik polisi, motosiklet sürücüsüne ceza yazmayı planlayınca, sürücü ile beraberindeki iki genç, güvenlik güçlerine karşı direnç göstermeye başladı. Gençlerin bu tavrı, çevredeki vatandaşların ve basın mensuplarının ilgisini çekti.
Baskılara Rağmen Ceza Kesildi
Polis ve bekçilere karşı çıkan bu gençlerden biri, cep telefonuyla görüntü çekerek olayın daha da büyümesine neden oldu. Aşırı hız ve saygısızca araç kullanma gibi maddelerden dolayı motosiklet sürücüsüne 3 bin 160 liralık ceza kesilirken, arkasındaki yolcuya ise 993 lira ceza uygulandı. Toplamda kesilen ceza 4 bin 153 lira oldu.
Olay, park içerisindeki güvenliği sağlamakla görevli ekiplerin dikkati sayesinde kısa sürede kontrol altına alındı. Ancak, gençlerin direnişi ve basına göstermiş oldukları tutum, toplum genelinde farklı görüşlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Olay, Aksaray’da gençlerin güvenli alanlarda nasıl davranması gerektiği konusunu bir kez daha gündeme getirdi.