Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Öğrencileri, Mısır ve İspanya’da Yeni Şampiyonluklar İçin Hazırlanıyor

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) milli sporcuları, 2025 Dünya Sualtı Fotoğraf ve Video Şampiyonası ile Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası’nda Mısır ve İspanya’da mücadele edecek. TSSF Başkanı Kadir Sağlam, takımlara başarılar diledi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) milli sporcuları, 2025 Dünya Sualtı

**Türkiye Sualtı Sporları Milli Takımı, Yeni Uluslararası Şampiyonalarda**

2025 sezonunda uluslararası arenada birçok başarıya imza atan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Milli Sporcuları, yeni zaferler için Mısır ve İspanya’daki iki önemli dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

Şampiyonalara Hazırlık

TSSF Milli Takımları, İspanya’nın Katalonya bölgesinde yer alan L’estartit açıklarında, 7-12 Ekim tarihlerinde 2025 Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) Sualtı Fotoğraf ve Video Dünya Şampiyonası’na katılacak. Ayrıca, Mısır’da, Marine Alamein kasabasında 9-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2025 CMAS Paletli Yüzme Açık Su Büyükler ve Gençler Dünya Şampiyonası’nda da yer alacaklar. Geçtiğimiz yıllarda paletli yüzme ve sualtı görüntüleme branşlarında önemli madalyalar kazanmış olan TSSF Milli Takım Sportmenleri, Türkiye’nin uluslararası alandaki gururu olmaya devam ediyor. Sualtı görüntüleme için ilk dalışlar 8 Ekim Çarşamba günü, paletli yüzme yarışları ise 9 Ekim Perşembe günü başlayacak.

Milli Takım Kadrosu

İspanya ve Mısır’daki şampiyonalarda mücadele edecek olan TSSF Sualtı Görüntüleme Milli Takımı, kaptan Mustafa Emre Kolbakır liderliğinde Eser Paşa, Tolga Pat, Can Türktan, Çağatay Arıcan, Erkan Balk, Olcay Yılmaz, Sinan Eruçar ve Ömer Çelik’ten oluşuyor. Bu grup, 19 ülkeden rakipleriyle en iyi görüntüleri çekerek madalya kazanmak için yarışacak. Melike Selin’in kafile başkanlığını üstlendiği TSSF Paletli Yüzme Büyükler ve Gençler Milli Takımı ise Berk Yavuzarslan, Derin Toparlak, Ali Aras Ödüm, İbrahim Can Kiracı, Berra Nur Yılmaz, Zeynep Azra Kanat ve Nazlı Denizci’den oluşmakta. Genç sporcuların katılacağı şampiyonada antrenörlük görevini Eşref Esen üstleniyor.

Başkan Sağlam’dan Destek Mesajı

TSSF Başkanı Kadir Sağlam, Türkiye’yi temsil eden Sualtı Görüntüleme ve Paletli Yüzme Milli Takımları için başarı temennisinde bulundu. Sağlam, 2025 sezonunda yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdikleri başarılı organizasyonlarla ülkenin uluslararası platformlardaki itibarını artırdıklarını belirtti. “Millilerimiz, kazandığımız başarıları daha da ileri taşıyacak. Yolculuğumuz devam ediyor ve kararlılıkla ilerliyoruz. Sualtı sporlarında potansiyelimizi en üst seviyeye çıkarmaya odaklanıyoruz” dedi. Ayrıca, bu süreçte desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya ve bakanlık çalışanlarına teşekkür etti.