Trump’tan İddialı Açıklama
ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıya dair istihbarat raporunun basına sızdırıldığı iddiası, Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın gündeme getirdiği bir konu oldu.
Demokratlar Suçlanıyor
Trump, söz konusu istihbarat raporunun sızdırılmasında Demokratların sorumluluğu olduğunu öne sürdü. Başkan, “İran’daki nükleer tesislerle ilgili bilgi sızdıranlar Demokratlardır. Bu durumun yasal sonuçları olmalı” ifadelerini kullandı. Ancak Trump, iddialarını destekleyecek herhangi bir belge sunmadı.
Basında Yer Alan Değerlendirmeler
CNN ve New York Times gibi önde gelen ABD merkezli medya kuruluşları, bu istihbarat raporuna dayanarak ABD’nin İran’a düzenlediği saldırının nükleer tesisleri tam anlamıyla etkileyemediğini, sadece bazı projeleri birkaç ay ertelediğini aktardığı yönünde haberler paylaştı.
Söz konusu iddialar, Trump yönetiminin İran’la olan ilişkileri üzerindeki tartışmaları derinleştirmeye devam ediyor.