Bilecik’teki Orman Yangını Rüzgarın Etkisiyle Hızla Yayılıyor, Bir Köy Tehlike Altında

Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. 9 yaşındaki Mert Yardım’ın ihbarıyla yangın söndürme ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangının Kümbet Köyü’ne tehdit oluşturması nedeniyle geniş önlemler alındı.

Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. 9

Gölpazarı’nda Orman Yangını Tedirginliği

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde rüzgarın etkisiyle giderek büyüyen bir orman yangını, bölgedeki bir köyü tehdit ediyor.

Yangının Başlangıcı ve Çocuk Kahraman

Dokuz köy mevkisindeki sarp dağda başlayan bu yangın, 9 yaşındaki Mert Yardım’ın dumanları fark etmesiyle gündeme geldi. Küçük çocuk, durumu hemen 112 Acil Servis’e bildirerek, olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü’nden çok sayıda ekibin gönderilmesine yardım etti. İlgili ekipler, yangın bölgesine ulaşan araç yolu olmaması nedeniyle havadan müdahale için 4 yangın söndürme helikopteri talep etti.

Alevler Kümbet Köyü’ne Yaklaşıyor

Yangının alevleri, hızla Kümbet Köyü Dumanlar Mahallesi istikametine doğru ilerliyor. Yangın söndürme ekipleri, yangının yayılmasını önlemek adına köy çevresine 7 arasöz, 3 su tankeri ve toplamda 73 personel görevlendirerek büyük bir tedbir aldılar.

Osmaneli’ndeki Diğer Yangın

Ayrıca, bir gün önce Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye Köyü’nde meydana gelen yangında ise 50 dekar alanın hasar gördüğü bildirildi. Yangınlara karşı oldukça dikkatli olunması gereken bu günlerde, bölge halkının tedbirli olması önem arz ediyor.