Eskipazar Belediye Başkanı, Yaz Aylarında Kaçak Su Kullanımını Engellemek İçin Denetimlere Başlayacak

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, yaz aylarında artan kaçak su kullanımıyla ilgili denetimlerin başlayacağını ve kurallara uymayanlara ceza verileceğini açıkladı. Kaçak kullanımın belediyeye büyük zarar verdiğini belirten Cıva, suyu yasal ve tasarruflu kullanma çağrısında bulundu.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, yaz aylarında artan kaçak su

Kaçak Su Kullanımına Karşı Sıkı Denetimler Başlatılıyor

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, yaz mevsiminde artan kaçak su kullanımıyla ilgili olarak denetimlerin başlayacağını ve bu kurallara uymayanlara ceza uygulanacağını duyurdu.

Karabük iline bağlı Eskipazar’da, sıcak havaların etkisiyle su tüketiminde ciddi bir artış yaşanmakta. Bu durum ise ilçedeki su sıkıntılarını beraberinde getiriyor. Başkan Serkan Cıva, özellikle kaçak su kullanımı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Bahçe Sulamak İçin Kaçak Su Kullanımı Artıyor

Başkan Cıva, birçok vatandaşın bahçelerini sulamak amacıyla çeşme suyunu kullandığını ve bunun da su basıncında büyük düşüşlere neden olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra, bazı kişilerin su hattından dışarıya boru çekerek tarlalarını suladığını ve bu durumun ticaret boyutuna kadar ulaştığını aktardı.

Kaçak su kullanımının belediye bütçesine ciddi zararlar verdiği belirten Cıva, “Gerçekleşmesi gereken 600 bin lira gelirimiz yerine, belediyemize yalnızca 250 bin lira girmektedir. Bu da gösteriyor ki, ilçemizde yarıdan fazla kişi kaçak su kullanıyor,” ifadelerini kullandı.

Denetimler Başlıyor, Cezalar Kesinleşiyor

Başkan Cıva, kaçak su kullanımıyla mücadele etmek amacıyla bir ekip oluşturulduğunu ve denetimlerin yakın bir zamanda başlayacağını dile getirdi. “Bahçesini sulamak için kaçak su kullanan herkesi tespit edeceğiz ve gerekli cezai işlemleri uygulayacağız. Göz yumma lüksümüz yok,” dedi.

Başkan, yıllardır süregelen “ahbap-çavuş” ilişkilerini sonlandırdıklarını ve tüm vatandaşların suyu yasal ve tasarruflu bir şekilde kullanmasını istedi. “Biz bu ilçeye hizmet etmek için durmaksızın çalışıyoruz. Lütfen, belediyenin ve vatandaşın haklarına zarar vermeyin,” diyerek açıklamasını sonlandırdı ve vatandaşlar ile dayanışma için teşekkür etti.