FETÖ’nün futbol soruşturmasında 15 sanıkla ilgili yeni hapis cezaları verildi

FETÖ’nün futbol soruşturmasında 15 sanığın yargılandığı davada, Hidayet Karaca, Ahmet Kalender ve Nazmi Ardıç toplam 25 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar açıklandı.

Bu haberin fotoğrafı yok

FETÖ’nün Futbolda Şike Davasında Cezalar Verildi

FETÖ’nün futbol alanındaki şike soruşturmasında gerçekleştirdiği kumpas sebebiyle yeniden görülen davada, mahkeme kararlarıyla adaleti tesis etti. Toplamda 15 sanığın yer aldığı davada, Hidayet Karaca, Ahmet Kalender ve Nazmi Ardıç isimli sanıklara 25 yıl 10 ay hapis cezası verilirken, beş sanık ise 19 ile 25 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İstinaf Mahkemesi Kararı Bozmuştu

FETÖ’nün futbol alanında yürüttüğü şike soruşturması nedeniyle açılan ve 88 sanığın yargılandığı davada, 4 Haziran 2021 tarihlerinde bir karar çıkarılmıştı. Ancak, İstinaf Mahkemesi tarafından yapılan inceleme sonucunda, bazı usul eksiklikleri bulunduğu gerekçesiyle bu karar bozulmuştu. Bozma kararı sonrasında 15 sanık hakkında yeniden başlatılan yargı süreci İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde nihayete erdi. Duruşmaya, sanıkların avukatları ve Fenerbahçe Spor Kulübü avukatı İsmail Hakkı Başaran katıldı. Hidayet Karaca, Muhammed Kaya ve Nazmi Ardıç, tutuklu olarak duruşmaya katılırken, Ahmet Kalender SEGBİS aracılığıyla duruşmada yer aldı.

Sanıkların Son Savunmaları Alındı

Duruşmada, yargılamanın sona erdiği belirtilerek savunmaları alınan sanıklar, mahkemeden beraat etmelerini talep ettiler.

Cezalar Açıklandı

Mahkeme, sanıklı Hidayet Karaca, Ahmet Kalender ve Nazmi Ardıç’ı “görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanma”, “resmi belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından toplamda 25 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, diğer sanıklar için de ciddi cezalar verdi. Muhammed Kaya 25 yıl 7 ay 15 gün, Ramazan Haktan Helvacı 25 yıl 3 ay, Ahmet Karakaya 22 yıl 6 ay, Soner Koç 20 yıl 10 ay 15 gün ve İbrahim Emre ise 19 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Beraat Kararları Verildi

Davanın sonucunda, Engin Yüksel ve Recep Dadak’a ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilirken, Abdulmutalip Özmen, Etem Taşbulut, Eyüp Aytar, Muhammed Kuş ve Necati Keskin, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçunu işledikleri kanıtlanmadığı için beraat etti. Bu kararlar, birçok kişi tarafından merakla bekleniyordu.

Sonuç olarak, bu dava Türkiye’nin toplumunda derin etkiler bırakırken, hukukun üstünlüğü açısından önemli bir adım atıldı.