Kayseri’de ‘Yılanlar Grubu’ Davasında Önemli Gelişme
Kayseri’de üç gündür süren ‘Yılanlar Grubu’ davasında mahkeme, beş sanığın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.
Yargılama Süreci ve Öne Çıkan Olaylar
Kamuoyunda ‘Yılanlar Grubu’ olarak bilinen davada, 24 sanıktan 9’unun tutuklu olarak yargılandığı süreçte, mahkeme ara kararını açıkladı. İncesu’da iş yeri kurşunlanması, araçlara zarar verilmesi, alıkoyma ve gasp gibi olaylarla ilgili yapılan kapsamlı operasyon, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 Mart 2024 tarihinde düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla, 29 adrese baskın yapılarak 23 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da konuyu sosyal medya üzerinden duyurmasıyla gündeme gelen davada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda, sanıklar hakkında ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Silahla tehdit’ ve ‘Yağma’ suçlarıyla ilgili dava 24 Haziran Salı günü başladı. İlk gün sanıklar dinlenirken, ikinci gün şikayetçiler dinlendi. Bugünkü duruşma sonrasında, A.K., A.A., B.B., M.K. ve S.B.’nin cezaevinde geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla, yurtdışı yasağı koşuluyla tahliyesine karar verildi.
Tutukluluk Hali Devam Eden Sanıklar ve Davanın Geleceği
Mahkeme heyeti, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen B.Ş., sağ kolu olduğu belirtilen F.İ., O.A. ve O.G. hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava, 23 Eylül 2025 tarihinde yapılacak duruşma için ertelendi. Bu süreçte mahkemenin alacağı yeni kararlar merakla beklenecek.