Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Kayseri’de ‘Yılanlar Grubu’ Davasında 5 Sanığın Tahliyesine Karar Verildi

    Kayseri’de ‘Yılanlar Grubu’ davasında mahkeme, tutuklu 5 sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanıkların cezaevinde geçirdikleri süre değerlendirilirken, örgüt lideri B.Ş. ve diğer bazı sanıkların tutukluluğu devam edecek. Dava ise 23 Eylül 2025’te sürecek.

    Kayseri'de 'Yılanlar Grubu' davasında mahkeme, tutuklu 5 sanığın adli kontrol

    Kayseri’de ‘Yılanlar Grubu’ Davasında Önemli Gelişme

    Kayseri’de üç gündür süren ‘Yılanlar Grubu’ davasında mahkeme, beş sanığın tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

    Yargılama Süreci ve Öne Çıkan Olaylar

    Kamuoyunda ‘Yılanlar Grubu’ olarak bilinen davada, 24 sanıktan 9’unun tutuklu olarak yargılandığı süreçte, mahkeme ara kararını açıkladı. İncesu’da iş yeri kurşunlanması, araçlara zarar verilmesi, alıkoyma ve gasp gibi olaylarla ilgili yapılan kapsamlı operasyon, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 12 Mart 2024 tarihinde düzenlendi. Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonla, 29 adrese baskın yapılarak 23 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da konuyu sosyal medya üzerinden duyurmasıyla gündeme gelen davada, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda, sanıklar hakkında ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’, ‘Silahla tehdit’ ve ‘Yağma’ suçlarıyla ilgili dava 24 Haziran Salı günü başladı. İlk gün sanıklar dinlenirken, ikinci gün şikayetçiler dinlendi. Bugünkü duruşma sonrasında, A.K., A.A., B.B., M.K. ve S.B.’nin cezaevinde geçirdikleri süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla, yurtdışı yasağı koşuluyla tahliyesine karar verildi.

    Tutukluluk Hali Devam Eden Sanıklar ve Davanın Geleceği

    Mahkeme heyeti, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen B.Ş., sağ kolu olduğu belirtilen F.İ., O.A. ve O.G. hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava, 23 Eylül 2025 tarihinde yapılacak duruşma için ertelendi. Bu süreçte mahkemenin alacağı yeni kararlar merakla beklenecek.