Kocaköy’de Husumetli Aileler, Vali Çiçek’in Aracılığıyla Kucaklaştı

Ardahan’ın Kocaköy köyünde 2012’deki bir kavga sonucu arasındaki husumet sona erdi. Vali Hayrettin Çiçek’in önderliğindeki barışma töreninde ‘Felek’ ve ‘Baranalp’ aileleri bir araya geldi, dualarla barıştı. Törene diğer yetkililer ve vatandaşlar da katıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Kocaköy’de Aileler Arasındaki Husumet Son Buldu

Ardahan’ın merkezine bağlı Kocaköy köyünde, 2012 yılında yaşanan bir ölümlü kavga nedeniyle aralarında uzun bir süre husumet bulunan ‘Felek’ ile ‘Baranalp’ aileleri, Vali Hayrettin Çiçek’in öncülüğünde barış sağladı.

Barışma Törenine Yoğun Katılım

Kocaköy’de gerçekleştirilen barışma etkinliğine Vali Hayrettin Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sadık Gülecen, İl Müftüsü Adem Karedeniz, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hayrettin Çiçek, törende yaptığı konuşmada; “Bugün burada, çok anlamlı bir sebep nedeniyle toplandık. Geçmişte kıskançlık ve olumsuzluklar yüzünden aralarında soğukluk oluşan bu iki ailemizin, kardeşlik bağlarını yeniden güçlendirme adına gösterdikleri irade hepimizi mutlu etti. Küsleri barıştırmak, bizim açımızdan önemli bir hadisede, oldukça sevaplı bir durumdur. Bu vesileyle burada bulunan herkesin bu sevaptan nasibini alacağına inanıyorum. Husumetin sona ermesinde büyük katkı sağlayan köy muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aileler Kucaklaşarak Barıştı

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından yapılan dualarla birlikte aileler birbirleriyle kucaklaşarak barışın simgesel adımını attılar. Bu anlamlı olay, Kocaköy köyünde sıcak ve kardeşlik dolu bir atmosferin yeniden oluşmasına zemin hazırladı.