Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Çocukların açlık çığlıklarına sessiz kalamayız, İsrail’e karşı durmalıyız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açlık çeken çocukların acı çağrılarına dikkat çekerek, İsrail’e karşı durma çağrısında bulundu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çarpıcı Açıklama: “Açlık Çığlıklarına Kulak Vermeliyiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoksulluk ve açlık nedeniyle zor durumda kalan çocukların feryatlarına dikkat çekti. Erdoğan, bu çocukların yaşadığı çaresizliğin artık göz ardı edilemeyeceğini vurguladı.

İsrail’e ‘Dur’ Demek Zorundayız

Erdoğan, konuşmasında ayrıca, uluslararası toplumun İsrail’e karşı daha fazla güçlü duruş sergilemesi gerektiğinin altını çizdi. “Artık İsrail’e ‘dur’ demek zorunlu hale geldi,” şeklinde ifadeler kullanan Erdoğan, bu durumun hem vicdani hem de insani mesuliyet olduğunu belirtti.

Bu açıklamalar, dünya genelinde açlık ve savaş mağduru çocuklar için atılması gereken adımların aciliyetini gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletler ve uluslararası kuruluşların, bu sorunları çözme hususunda daha koordineli hareket etmesi gerektiğini vurguladı.