Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Vali Balcı ve Rektör Şevli’den Öğrencilere Başarı Dilekleri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen 2024-2025 mezuniyet törenine katılan Vali Ozan Balcı, mezun olan gençleri kutlayarak başarı dileklerinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, üniversitenin köklü geçmişine vurgu yaptı ve mezunların kariyer gelişimine destek verdiklerini belirtti. Tören, plaket takdimi ve kep atma etkinliğiyle sona erdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde düzenlenen 2024-2025 mezuniyet törenine katılan Vali

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Gerçekleşti

Van Valisi Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (Van YYÜ) düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katılarak önemli mesajlar verdi.

Vali Balcı’dan Mezun Öğrencilere Övgü

Tören, katılımcıların saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile başladı. Törende bir konuşma yapan Vali Balcı, üniversiteden mezun olmanın bireyler için hayatlarındaki en güzel anlardan biri olduğunu ifade etti. Balcı, “Bu özel günde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden mezun olan gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bu harika şehir Van’da böyle bir üniversitede eğitim almak, gençler için büyük bir ayrıcalık” şeklinde konuştu. Gençlere başarılar dileyen Vali Balcı, mezun olan öğrencilerin hedeflerine ulaşmaları için azimle çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin Açıklamaları

Törende konuşma yapan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, 1982 yılında kurulan üniversitenin, Türkiye’nin ve bölgenin köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu hatırlatarak, her yıl 6 bin yeni öğrencinin okula katıldığını ve 5 bin 500 öğrenciyi mezun ettiklerini belirtti. “Mezunlarımızın kariyer planlamalarında onlara destek vermeye devam ediyoruz. Kariyer merkezimiz aracılığıyla staj ve iş imkanlarını sunarak mezunlarımızı yalnız bırakmıyoruz” dedi. Ayrıca, mezun olan öğrencilerin ailelerinin de bu süreçte önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Plaket Töreni ve Eğlenceli Etkinlikler

Yapılan konuşmaların ardından Vali Balcı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı lisans birincisi Nurevşan Karakaş’a plaket ve başarı belgesi verdi. Mezuniyet programı, halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin kep atması ile sonlandı. Bu etkinlik, öğrencilerin yeni bir hayata merhaba demeleri için duygusal bir an oldu.