Ondokuz Mayıs Üniversitesi İİBF 2024-2025 Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İİBF, 2024-2025 mezuniyet töreninde öğrencilerini coşkuyla uğurladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, mezuniyetin yalnızca bir diploma değil, sorumluluk getirdiğini vurguladı. Fakülte birincisi Özgenur Sarıcan ise başarılarını ve zorlukları aşmayı öne çıkardı. Tören, mezunların kep atmasıyla sona erdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İİBF, 2024-2025 mezuniyet töreninde öğrencilerini coşkuyla uğurladı.

OMÜ’de Mezuniyet Coşkusu: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı mezuniyet törenini görkemli bir şekilde gerçekleştirdi.

Törende öncelikle saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu. Ardından, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer konuşmasına başladı. Sumer, “Yıllar süren çaba ve özveri ile ulaştığınız bu aşamada yalnızca bir diploma almakla kalmıyorsunuz; aynı zamanda büyük bir sorumluluk da üstleniyorsunuz. Mezuniyetle birlikte sadece meslek sahibi olmuyorsunuz, aynı zamanda değişen dünya şartlarına yanıt verebilecek bireyler olarak hayata adım atıyorsunuz. İleriye gideceğiniz alanlarda, etik değerler ve bilimsel tutumların temelinde olması gerektiğini unutmayın. Modern dünya hızlı ve çok çeşitli; bu ortamda fark yaratacak olanlar, sorgulayıcı, sürekli öğrenmeyi hedefleyen ve topluma katkıda bulunmayı amaçlayanlardır. Sizlerin bu anlayışla hareket edeceğinize gönülden inanıyoruz. Geleceğinizin açık ve aydınlık olmasını diliyorum.” şeklinde ifade etti.

Bir Yaşam Felsefesi ve Bilinci Kazanmak

İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özaydın, mezun olan öğrencilerin yeni hayatlara hazır olduklarını belirtti. Özaydın, “Sevgili gençler, sürdürülebilir bir toplumsal refah düzeyine ulaşmak için bilgi, özgürlük, eşitlik ve adalet gibi temel çağdaş değerlerin birleşmesi gerektiğini unutmayın. Geçirdiğimiz zaman zarfında sizlere sadece akademik bilgileri aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda bir yaşam felsefesi kazandırma çabasındaydık. Özgürlük, eşitlik ve adalet, insan ve topluma en çok yakışan erdemlerdir. Yalnızca belirli bir gruba ait olan özgürlük, eşitliğin olmadığı durumlarda gerçek bir anlam ifade etmez. Adalet ise bu iki değerin bir arada var olabilmesi için şarttır. Bu noktada, yalnızca kendiniz için değil, çevreniz ve tüm insanlık için de çalışmanızı bekliyorum,” dedi.

Mezuniyetin Gururu: Fakülte Birincisi Özgenur Sarıcan

Fakülte birincisi olan İngilizce İktisat Bölümü öğrencisi Özgenur Sarıcan, “Zorlu bir dört yılın ardından engelleri aşarak bu noktaya geldik. Bu başarı, sadece bizim irademiz ve kararlılığımız ile değil, üniversitemizin ve hocalarımızın destekleriyle mümkün oldu. Bunu başardığımızı söylemekten büyük gurur duyuyorum,” şeklinde konuştu.

Törende, fakülte birincisi Özgenur Sarıcan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer tarafından başarı belgesi ve plaket takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini coşkuyla havaya fırlatmasıyla sona erdi. Törene, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri de katıldı.