**Hazine ve Maliye Bakanı: Enflasyon Beklentilerinde İyileşme Gözlemleniyor**
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hanehalkının önümüzdeki 12 ay için enflasyon beklentisinin, önceki aya göre 7 puan, geçen senenin aynı dönemine kıyasla ise 19 puan azaldığını duyurdu.
**Enflasyon Beklentilerinde Genel Düşüş**
Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Haziran ayı itibarıyla enflasyon beklentilerinin birçok kesimde azalma gösterdiğini belirtti. Şimşek, “Hanehalkının 12 aylık enflasyon beklentisi, bir önceki ayla karşılaştırıldığında 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre ise 19 puan geriledi” dedi.
Reel sektör ve piyasa katılımcılarının enflasyon beklentilerindeki düşüşün sürdüğüne dikkat çeken Bakan, “Hanehalkı ile piyasa beklentileri arasındaki fark, yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine indi. Bu durum, enflasyon ataletinin kırılması açısından kayda değer bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.
**Jeopolitik Gerginlikler ve Petrol Fiyatları**
Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin, uyguladıkları programın etkili ve kararlı adımlarla hedeflerine doğru ilerlediğini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, jeopolitik gerginliklerin azalması ile birlikte petrol fiyatlarının gerilediğini ve bu durumun, enflasyonun düşüşünün devam etmesiyle birlikte yurtiçindeki finansal koşulların reel sektör için daha destekleyici hale geleceğini ifade etti.
Bu açıklamalar, ekonomik iyileşme sürecine dair umut vaat eden gelişmeleri ortaya koyuyor.