Bingöl Jandarması’ndan Siber Farkındalık ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, “Siber Farkındalık ve Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele” projesi kapsamında 402 vatandaşa güvenli internet kullanımı ve KADES uygulaması hakkında eğitimler verdi. Eğitimler Siber Suçlarla Mücadele ve Aile İçi Şiddetle Mücadele ekipleri tarafından gerçekleşti.

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, "Siber Farkındalık ve Kadına Yönelik Aile

Siber Farkındalık ve Şiddetle Mücadele Eğitimi Devam Ediyor

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, “Siber Farkındalık ve Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele” programı çerçevesinde eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşlar Bilgilendiriliyor

Bu bağlamda, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, güvenli internet kullanımı ve siber zorbalık konuları üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca, ailelerin korunması ile kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yürütülen projeler hakkında 402 vatandaşa bilgi verildi. Katılımcılara, Kadın Destek (KADES) uygulaması ve bu uygulamanın sunduğu avantajlar da aktarıldı.

Bu tür faaliyetlerin, toplumda farkındalık yaratmak ve şiddetle mücadele konusunda destek sağlamak amacıyla devam edeceği bildirildi.