Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Adana’da vatandaşlar, Gazze’ye yardım taşıyan Filoya yapılan saldırıyı denizde protesto etti

Adana’nın Karataş ilçesinde, vatandaşlar İsrail’in Gazze’ye yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na saldırısını protesto etmek için teknelerle denize açıldı. Toplanan grup, Türk ve Filistin bayrakları taşıyarak slogan attı. Filistin’e destek veren Hatice Bolat, yardımları artıracaklarını belirtirken, Ahmet Hamdiözlü ise zalimlere karşı iradelerini dünyaya duyuracaklarını ifade etti. Etkinlikte, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı da yer aldı.

Adana'nın Karataş ilçesinde, vatandaşlar İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan Küresel Sumud

Adana’nın Karataş İlçesinde Protesto Gösterisi

Adana’nın Karataş ilçesindeki vatandaşlar, İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırılarını kınamak amacıyla tekneleriyle denize açıldı.

Protestonun Detayları

Karataş Limanı’nda bir araya gelen kalabalık, İsrail’in aktivistlere yönelik alıkoyma eylemlerini protesto etmek için toplandı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları tutan vatandaşlar, coşkulu sloganlar atarak Akdeniz’e açıldılar. Sahilde kısa bir tur attıktan sonra tekneler yeniden kıyıya döndü.

Filistin’e Destek Mesajları Verildi

Filistin’e destek vermek amacıyla limana gelen Hatice Bolat, “Biz Filistin’in yanındayız. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onların özgürlüğü için her türlü yardımı yapmaya hazırız. İlerleyen günlerde desteklerimiz daha da artacak. Gemiyle oraya gitmek için bekleyen yardım kampanyalarımız var. Tüm Türkiye’nin desteğini bekliyoruz,” şeklinde konuştu.

Dünyaya Mesaj Verme Amacı

Ahmet Hamdiözlü isimli bir protestocu ise, “Bugün burada Adana halkı olarak İsrail’i protesto etmek için toplandık. İrademizi Gazze limanına ulaştırmayı amaçlıyoruz. Buradan dünyaya, zalimlerin yaptıklarını göstermeyi hedefliyoruz,” dedi.

Protesto etkinliğine, AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı, parti üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.