Antalya’da Gazze’ye Destek Yürüyüşü Gerçekleşti
Antalya’da, Gazze’de yaşanan acılara dikkat çekmek amacıyla sembolik bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe katılan binlerce kişi, ellerinde kefene sarılmış bebek figürleri taşıyarak, barış talep etti. Etkinliğe karadan motosiklet grupları ile denizden teknelerin eşlik etmesi dikkat çekti.
Yürüyüş, Antalya Kudüs Platformu’nun öncülüğünde gerçekleşti. Türkiye ve Filistin bayrakları ile bekleyen kalabalık, Konyaaltı Olbia Meydanı’nda toplandı. Yaklaşık 2 kilometre süren yürüyüş boyunca katılımcılar, “Antalya’dan Gazze’ye direnişe bin selam,” ve “Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz,” gibi sloganlarla seslerini duyurdular. Yürüyüşe katılanlar, çevredeki vatandaşlar tarafından da desteklendi.
Mustafa Erduran: “Bir Soykırım Yaşanıyor”
Yürüyüşsaat 1.5 saat sürdükten sonra Konyaaltı Kent Meydanı’nda devam etti. Burada söz alan Antalya Kudüs Platformu Başkanı Mustafa Erduran, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekti. Erduran, son iki yıldır Gazze’de yaşanan insanlık onurunu hiçe sayan bir soykırım sürecinin gözler önünde gerçekleşmekte olduğunu vurguladı. Açıklamasında, “Masum insanların, özellikle kadınlar ve çocukların sistematik bir yok edilme sürecinin kurbanı olduğuna” işaret etti ve bu durumun bir savaş değil, topluma karşı uygulanan bir zulüm olduğunu dile getirdi.
Erduran, Gazze’ye uluslararası yardımların engellenmesinin bölge halkını zor bir hayatta kalma mücadelesine iterek, yaşam koşullarını daha da ağırlaştırdığını ifade etti.
Sumud Filosu ve Umut Mesajı
Erduran, İsrail’in Gazze’yi susuz bırakarak kontrol altına alma çabalarına da değindi. “Özgürlük Filosu” fikrinin devamı olarak “Sumud Filosu”nun doğduğunu belirtti. Bu filonun insani yardım gemilerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanındaki özgür insanların direnişini temsil eden semboller olduğunu vurguladı.
“Sumud, ne ilkti ne de son olacak,” diyen Erduran, İtalya’dan hareket eden özgürlük filosunun, Gazze’ye 300 mil mesafede olduğunu ve geri dönmeyeceklerini ifade etti.