Hitit Üniversitesi’nden 24 Takım, TEKNOFEST İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Hitit Üniversitesi bu yıl TEKNOFEST’e 24 takım ile katılıyor. Öğrenciler farklı projeler geliştirmek için fikir atölyesinde çalışıyor. Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, öğrencilerin gayretlerinden gurur duyduğunu belirterek, başarı dileklerini iletti.

Hitit Üniversitesi bu yıl TEKNOFEST’e 24 takım ile katılıyor. Öğrenciler

TEKNOFEST 2023: Hitit Üniversitesi’nden 24 Takım Yarışacak

Bu sene Türkiye’nin teknoloji inovasyonu festivali TEKNOFEST’e Hitit Üniversitesi bünyesinden toplam 24 takım katılım gösterecek.

Farklı akademik disiplinlerden gelen öğrenciler, kendi oluşturdukları projeleriyle TEKNOFEST’e hazırlanma süreçlerini sürdürmektedir. Sağlık, yapay zeka ve daha birçok alanda yarışacak olan bu genç yetenekler, hedeflerini finale kalmak olarak belirlediler.

Fikir Atölyesi ile Desteklenen Projeler

Hitit Üniversitesi’nin bünyesinde kurulan fikir atölyesi, öğrencilere projelerini geliştirme konusunda önemli bir destek sunuyor. Danışman öğretim üyeleriyle birlikte çalışan öğrenciler, elde edecekleri başarıyı TEKNOFEST’te final aşamasına çıkarak pekiştirmek istiyor. Üniversite yönetimi de bu süreçte öğrencilere destek vermek amacıyla motivasyon ziyaretleri gerçekleştiriyor. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, atölyede çalışan öğrencilerle bir araya gelerek başarı dileklerini paylaştılar.

Rektör Öztürk, öğrencilerin gösterdiği azim ve gayretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Öğrencilerimizin çalışmalarından çok gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’te önemli dereceler elde ettik. Bu yıl, daha geniş bir katılımla yine başarılı olacağımıza inanıyoruz. Üniversitemizde proje kültürünün yaygınlaşması amacıyla her zaman öğrencilerimizin yanında yer alacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.