Malatya’da Kayısı Bahçesinde Obruk Oluştu
Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı Hanımınçiftliği Mahallesi’nde, bir kayısı bahçesinde büyük bir obruk oluştu. Olay, öğle saatlerinde gerçekleşti ve bahçede aniden meydana gelen çökme, çevredeki sakinlerin dikkatini çekti.
Olayın Detayları ve İlk Müdahale
Çevre sakinleri, hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ilettiler. İhbar üzerine, bölgeye AFAD ve polis ekipleri hızla sevk edildi. Yapılan detaylı incelemelerde obruğun çapının yaklaşık 2 metre, derinliğinin ise 5 ile 6 metre arasında değiştiği tespit edildi.
Bölge sakinlerinden Adem Özer, olayın tanığı olarak, “Bir anda büyük bir çökme gerçekleşti. Obruk yaklaşık 5-6 metre derinliğinde oluştu. Neyse ki olayda kimseye bir şey olmadı” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Güvenlik Önlemleri ve Soruşturma
Olayın ardından güvenlik açısından obruğun etrafı şeritlerle çevrildi. Ayrıca, durumu daha iyi anlamak ve benzer olayların önüne geçmek için resmi incelemelere başlandı.