Manisa’da Kız Çocuğuna Şiddet: Devlet Koruması Başlatıldı
Manisa’da yaşanan üzücü bir olayda, 19 yaşındaki ağabeyi tarafından kaynar su dökülerek şiddete uğrayan S.A. için gerekli adımlar atılmaya başlandı. Manisa Valiliği’nin verdiği talimat doğrultusunda, Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, S.A.’nın korunması için işlemlere hız verdi.
S.A.’nın Emniyet’teki tüm işlemleri tamamlandıktan sonra, gece saatlerinde Manisa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ilk kabul birimi tarafından koruma altına alındığı bilgisi alındı.
Çocuğa Yönelik Destek Süreci Devam Ediyor
Koruma altına alınan S.A.’nın, barınma, psikolojik destek ile sağlık taraması gibi hizmetlerden faydalanacağı belirtildi. Bu süreç, S.A.’nın yaşadığı travmanın ardından iyileşmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Manisa’daki bu olay, aile içi şiddetin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.