Bursa’da Kamu Düzenini Koruma Amaçlı 5 Günlük Eylem Yasağı İlan Edildi

Bursa Valiliği, 23-27 Haziran 2025 tarihleri arasında yürüyüş, toplantı ve benzeri etkinlikleri yasakladı. Bu karar, kamu düzenini koruma ve olası provokasyonları engelleme amacıyla alındı.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Bursa’da Eylemlere 5 Günlük Yasak**

Bursa Valiliği, şehir genelinde belirli yerlerde her türlü yürüyüş ve benzeri etkinliklerin 5 gün süresince yasaklandığını açıkladı. Bu yasaklama, 23 Haziran 2025 saat 00.01’den itibaren başlayıp, 27 Haziran 2025 saat 23.59’a kadar sürecek.

**Yasak Kapsamı ve Amacı**

Yapılan resmi açıklamada, söz konusu yasakların hangi sebeplerle alındığına dair bilgilere yer verildi. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi çerçevesinde, kamu düzeninin korunması, toplumsal barışın sağlanması ve provokatif durumların önlenmesi amacıyla bu adımın atıldığı belirtildi.

Yasak kapsamına alınan yerler arasında park ve bahçeler, genel yollar, kamu binaları önü, sivil toplum kuruluşları önleri ile umuma açık alanlar yer alıyor. Açıklamada, bu yasakların yürürlüğe girmesi için Valilik tarafından alınan resmi kararın detayları da vurgulandı. Bu tür önlemler, halkın güvenliğini sağlamak ve olası tedirginliklerin önüne geçmek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

**Sonuç ve İlgili Bilgiler**

Bursa Valiliği, yasak süresince herhangi bir eylem veya etkinlikte bulunmak isteyenlerin uyması gereken kurallar hakkında detaylı bilgilendirileceğini ifade etti. Herkesin bu uygulamaya saygı göstermesi, toplumun huzuru açısından büyük önem taşıyor.