Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’daki Esnafı Zorlayan Imitasyon Ürün Davaları ve Artan Marka Denetimleri

Erzincan’da artan marka denetimleri ve imitasyon ürün davaları, konfeksiyon ve giyim esnafını zor durumda bırakıyor. Erzincan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, mevcut yasanın esnafı mağdur ettiğini ve avukatların durumu fırsata çevirdiğini belirtti. Esnaf, iş yerlerini kapatma aşamasına geldiklerini vurguladı.

Erzincan'da artan marka denetimleri ve imitasyon ürün davaları, konfeksiyon ve

Erzincan’da Markalı Ürün Denetimleri Esnafı Zor Durumda Bıraktı

Erzincan’da son dönemlerde artan marka denetimleri ve sahte ürünler nedeniyle açılan davalar, konfeksiyon ve giyim sektöründe faaliyet gösteren esnafları ciddi bir sıkıntıya soktu. İşletmeler, yüksek tazminat talepleriyle karşılaşarak dükkan kapatma noktasına geldiklerini aktardı.

Esnafın Mağduriyeti ve Talep Ettikleri Düzenlemeler

Erzincan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muammer Avcı, mevcut yasanın esnafı mağdur ettiğini öne sürerek, marka avukatlarının bu durumu kendi lehlerine çevirdiğini ifade etti. Esnaflar, acil yasal düzenlemeler talep ettiklerini belirtti. Oda toplantısında konuşan Avcı, “Biz esnaf olarak yıllardır imitasyon ürünler yüzünden büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak bu sorun, avukatların kazanç kapısı haline gelmiş durumda. Sesimizi duyurmak için toplandık. Bu durumun mecliste tekrar ele alınmasını bekliyoruz” diye belirtti.

İş Yerlerini Kapatma Tehdidi

Toplantıya katılan esnaf temsilcileri de benzer şekilde yaşadıkları zorlukları dile getirerek, “Artık kapatma noktasına geldik. Sürekli avukatlara yüksek ücretler ödüyoruz ve maddi yükümüz artıyor. Erzincan’daki esnafı yıpratmak için yönlendirilen avukatlar var. Bu duruma herkes tanık ve sorunun çözümünü acil olarak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, Erzincan’daki esnaf, marka denetimlerinin yarattığı ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalırken, yetkililerden beklenen yasal düzenlemeleri talep ediyor. Bu durum, giyim ve konfeksiyon sektöründeki işletmelerin geleceğini tehlikeye atıyor.