Kasapoğlu’ndan FIFA’ya Sert Tepki
Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun Gazze’deki soykırım karşısında, “Futbolun jeopolitik sorunları çözmesi mümkün değildir” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi. Kasapoğlu, bu konuyla ilgili olarak geçmiş dönemlerde alınan men kararlarını örnek göstererek güçlü bir eleştiride bulundu.
FIFA’nın Sorumluluğu
Dr. Kasapoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Gazze’de süregelen olaylar, bir jeopolitik kriz değil, İsrail’in gerçekleştirdiği belgelenmiş bir soykırımdır” dedi. FIFA’ya çağrıda bulunan Kasapoğlu, geçmişte benzer durumlarda alınan men kararlarına dikkat çekerek, “FIFA, uluslararası spor topluluğunun beklentileri doğrultusunda ve tarihteki uygulamalar ışığında, İsrail’i hemen tüm müsabakalardan çıkarmalıdır. Futbolun birleştirici misyonunu koruma sorumluluğu FIFA’nın üstündedir. Aksi halde, FIFA’nın tarafsızlığı ve kurumsal imajı ciddi bir şekilde zedelenir” sözlerini kullandı.
Bu açıklamalar, spor dünyasında yankı uyandırırken, FIFA’nın bu konuda atacağı adımlar merakla bekleniyor.
ÖNCEKİ DÖNEM GENÇLİK VE SPOR BAKANI, AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ DR. MEHMET KASAPOĞLU, FIFA BAŞKANI GİANNİ INFANTİNO’NUN GAZZE SOYKIRIMI NEDENİYLE İSRAİL’İN ULUSLARARASI MÜSABAKALARDAN MEN EDİLMESİ YÖNÜNDEKİ TALEPLERE KARŞILIK “FUTBOLUN JEOPOLİTİK SORUNLARI ÇÖZEMEYECEĞİ” ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİNE, GEÇMİŞ YILLARDA ALINAN KARARLARI DA ÖRNEK VEREREK TEPKİ GÖSTERDİ.
HAKKARİ’NİN OTLUCA KÖYÜ YOLUNDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZASINDA 1 KİŞİ YARALANDI.
SÜPER LİG’İN 8. HAFTASINDA SAHASINDA ÇAYKUR RİZESPOR’A 5-2 MAĞLUP OLAN ANTALYASPOR’DA TEKNİK DİREKTÖR EMRE BELÖZOĞLU, KARŞILAŞMANIN ARDINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA SORUMLULUĞU ÜSTLENEREK İSTİFA SİNYALİ VERDİ. BELÖZOĞLU, “BUGÜN NET BİR DİBE VURUŞ YAŞADIK, SORUMLULUĞU ALIYORUM. BAŞKANLA HELALLEŞMEDEN BU KARARI ALMAK İSTEMİYORUM” DEDİ.
EROKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ OSMAN ÖZKÖYLÜ