Tarsus’ta Asansör Kazası: 4 Şüpheli Tutuklandı
Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen ve bir çocuğun annesi Pelin Kıyga’nın hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazası ile ilgili 4 kişi tutuklandı.
Olay, 30 Eylül tarihinde Altaylılar Mahallesi’ndeki 11 katlı bir binada gerçekleşti. 33 yaşındaki Pelin Kıyga, 7. kattaki dairesinden işe gitmek üzere asansöre bindi. Ancak asansör, 2. katta takıldıktan sonra birden yere çakıldı. Durumun acil servise bildirilmesi üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine hızla sevk edildi. Ambulansla Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kıyga, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genç kadının eşi Gökhan Kıyga, eşini kurtarmak isterken ayağını kırdı. Pelin Kıyga’nın cenazesi, önceki gün Güney Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
Soruşturma ve Tutuklamalar
Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, asansör firmasının yetkilileri, müteahhit, site yöneticisi ve bakımı yeni üstlenen firmanın temsilcileri dahil olmak üzere toplam 18 kişinin ifadeleri alındı. 14 kişi ifadesinin ardından serbest bırakılırken, asansör ve bina yönetiminden 4 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarsus Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, eski asansör firması yöneticisi S.S. (41), yeni firma yöneticisi M.K. (45), çalışanı M.A. (32) ve bina yöneticisi F.M.C. (46), “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Pelin Kıyga’nın eşi Gökhan Kıyga’nın ise kazada sorumluluğu bulunan kişiler hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.