Kahta’da Altyapı ve Sosyal Projeler Hız Kazanıyor
Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 15 aylık görev süresi boyunca gerçekleştirdiği çalışmaları basınla paylaştı. Hallaç, yıllardan beri süregelen altyapı, çevre ve sosyal sorunların üstesinden gelmek için yürütülen çeşitli hizmetleri duyurdu.
Kaçak Yapılar ve Altyapı Sorunları
Başkan Hallaç, ilçede plansız büyümenin sonucu olarak yapı stokunun %95’inin ruhsatsız olduğunu ifade etti. Bu sorunun imar planına uygun bir şekilde giderilmeden yıllar boyunca sürdüğüne dikkat çeken Hallaç, “Kentimizin altyapısı tamamen işlevsiz hale gelmişti. Son 15 ay içerisinde 27 kilometre yeni altyapı hattı döşedik ve arıtma tesisimizi aktif hale getirdik” dedi.
Yeni Yollar ve Temizlik Hizmetleri
Kahta’da belediye ekipleri, kısa süre içerisinde kent genelinde 4 kilometre sıcak asfalt, 10 kilometre parke ve 20 kilometre statik kaplama yolu inşa ettiğini belirten Hallaç, temizlik hizmetlerinde önemli bir dönüşüm gerçekleştiğini de aktardı. Yeni çöp toplama sistemi ve modern araçların yanı sıra dijital hizmet altyapısının da hayata geçirildiğinin altını çizdi.
Sosyal Destek Programları ve Yeşil Alanlar
Belediye, sosyal destek programlarını genişleterek öğrencilere, engellilere ve dar gelirli ailelere yardımcı olurken, 1.200 üniversite öğrencisine burs verildi. Hallaç, ayrıca yeni park alanları oluşturduklarını ve mezarlıkların dijital sisteme aktarıldığını söyledi.
Şeffaflığın ve İcraatın Önemi
Şeffaflık ve icraat vurgusu yapan Hallaç, “Belediyecilik, halkla birlikte yapılır. 40 yıllık ihmali yok etmek için çalışıyoruz. Sorunları biliyoruz ve çözmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.
Yeni Projeler Hızla Devam Ediyor
Başkan Hallaç, İbni Mirza Parkı’nda yapılacak olan projelerin planlamasının tamamlandığını ve inşaat süreçlerinin çok yakında başlayacağını belirtti. Ayrıca, ulaşım altyapısını geliştirmek için sıcak asfalt çalışmalarına hız verileceği de müjdelenen haberler arasında.
Kahta Belediyesi’nin, altyapıyı güçlendirmek için başlattığı büyük projelerin tüm teknik çalışmaları tamamlandı. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını kapsayan ilk etap projeleri için ihale hazırlıkları başladı. Başkan Hallaç, toplu taşıma sistemine yönelik de yeniliklerin geleceğini duyurdu ve engellilere uygun 10 yeni otobüs alım sürecinin başladığını açıkladı.
Bu adımlarla birlikte Kahta ilçesinin modern bir şehir olma yolunda ilerlediği görülüyor.
BAŞKAN HALLAÇ: “MUCİZE DEĞİL, İRADE GÖSTERİYORUZ”
NEVADE.COM DİREKTÖRÜ GÖKÇE TABAK