Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elazığ’da 37. Yaz Sempozyumu, Göz Hastalıklarında Yenilikçi Gelişmeleri Tartışmak İçin Toplanıyor

Elazığ’da, Türk Oftalmoloji Derneği tarafından düzenlenen 37. Yaz Sempozyumu, 300 göz hastalıkları uzmanının katılımıyla başladı. Sempozyumda üveit ve diğer güncel gelişmeler tartışılacak, 43 bildiri sunulacak. Etkinlik üç gün sürecek.

Elazığ'da, Türk Oftalmoloji Derneği tarafından düzenlenen 37. Yaz Sempozyumu, 300

Elazığ’da Göz Hastalıkları Sempozyumu Başladı

Elazığ’da, çeşitli illerden gelen 300 göz doktorunun katılımıyla düzenlenen 37. Yaz Sempozyumu, önemli gelişmelere ev sahipliği yapıyor.

Türk Oftalmoloji Derneği tarafından her iki yılda bir gerçekleştirilen bu sempozyum, Elazığ’daki bir otelde bugün başladı. Üç gün sürecek olan etkinlikte göz hastalıkları konusundaki en son yenilikler ele alınacak. Sempozyum süresince 43 farklı serbest bildirinin sunulması ve 6 panelin düzenlenmesi planlanıyor. Özellikle gözün karmaşık hastalıklarından biri olan üveit üzerine derinlemesine tartışmalar yapılacak.

Göz Sağlığı Bilinçlendirme Amaçlanıyor

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör, sempozyuma katılımlarının göz sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirme amacını taşıdığını belirtti. Güngör, “Türk Oftalmoloji Derneği’nin düzenlediği bu etkinlikte, 300’den fazla bilim insanı bir araya gelerek üveit ve onunla ilişkili klinik durumları tartışacak. Ayrıca, göz sağlığı hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak” şeklinde konuştu.

Göz Sağlığı Alanında Bilgi Paylaşımı Önemli

Sempozyumun anlam taşıdığını vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Doç. Dr. Seyfettin Erdem ise, “Bu yıl ilk kez Elazığ’da 300 katılımcıyla gerçekleştirdiğimiz sempozyum, derneğimizin 37. yılına özel. Uzman akademisyenler ülkemizin dört bir yanından buraya gelerek bilgi paylaşımında bulunuyorlar” dedi.

Elazığ’a Dönüş ve Beklentiler

Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Glokom Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekin Yaşar, Elazığ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “8 yıl sonra tekrar bu güzel kente gelmek harika bir duygu. Bugün burada 300’e yakın göz hekimiyle birlikte bilim dolu bir program gerçekleştiriyoruz. Bu sempozyum, göz sağlığı alanındaki gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak için büyük bir fırsat” şeklinde konuştu.

Elazığ’daki 37. Yaz Sempozyumu, göz sağlığı konusunda önemli tartışmalara, bilgi paylaşımına ve iş birliğine ev sahipliği yaparak, katılımcılar için değerli bir deneyim sunmayı hedefliyor.