Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tarsus’taki Asansör Kazasında Hayatını Kaybeden Kadının Ölümü Üzerine Dört Kişi Hakkında Adli Süreç Başlatıldı

    Mersin’in Tarsus ilçesinde bir kadının hayatını kaybettiği asansör kazası nedeniyle dört kişi, ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Kazada ölen Pelin Kıyga’nın eşi Gökhan Kıyga, tüm sorumlulara karşı şikayette bulundu.

    Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kadının hayatını kaybettiği asansör kazası nedeniyle

    **Tarsus’taki Asansör Kazasında 4 Kişi Adliyeye Sevk Edildi**

    Mersin’in Tarsus ilçesinde meydana gelen trajik bir asansör kazasında 33 yaşındaki Pelin Kıyga’nın hayatını kaybetmesi sonrasında, dört kişi adliyeye sevk edildi.

    Olayın Detayları

    Altaylılar Mahallesi’nde yer alan bir site içinde gerçekleşen kazada, eski asansör firmasının yöneticisi S.S. (41), yeni asansör firmasının yöneticisi M.K. (45), çalışan M.A. (32) ve bina yöneticisi F.M.C. (46) “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla yargı önüne çıkarıldı.

    Soruşturma Aşaması

    Soruşturma süreci, asansör firmalarının yetkilileri, müteahhitler ve site yöneticilerine kadar 17 kişinin ifadesinin alınmasıyla devam etti. İfadesi alınan 14 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi. Ancak, kazaya karışan eski ve yeni asansör firmalarının yöneticileri ile bina yöneticisi, emniyet işlemlerinin ardından Tarsus Adliyesi’ne gönderildi.

    Aileden Hukuki Adım

    Hayatını kaybeden Pelin Kıyga’nın eşi Gökhan Kıyga, sürecin ilerleyişiyle ilgili olarak tüm sorumlular hakkında şikayetçi olduğunu bildirdi. Bu olay, asansör güvenliğinin ve denetimlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.