Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ortaköy’de 15. Börek Festivali Coşkuyla Kutlandı: Yarışmalar ve Konserlerle Dolu Bir Gece Geçirildi

    Silivri’de bu yıl 15’incisi düzenlenen Ortaköy Börek Festivali, büyük ilgiyle gerçekleşti. Saime Köksel’in birinci olduğu yarışma ve Sakiler konseriyle dolu geçen etkinlikte, Başkan Bora Balcıoğlu, köklü geleneklerin yaşatılmasının önemine vurgu yaptı.

    Silivri'de bu yıl 15'incisi düzenlenen Ortaköy Börek Festivali, büyük ilgiyle

    15. Ortaköy Börek Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

    Silivri’de bu yıl gerçekleştirilen 15. Ortaköy Börek Festivali, büyük bir heyecanla kutlandı. Festival, börek yarışması, çeşitli ikramlar ve Sakiler grubunun konseriyle birlikte unutulmaz anlara ev sahipliği yaptı.

    Börek Yarışmasında Dereceye Girenler Belirlendi

    Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen festival, yoğun katılımla gerçekleşti. Ortaköy kadınlarının hazırladığı böreklerin yarıştırıldığı organizasyonda, Saime Köksel birinciliği elde ederken, Gülden Beyaz ikinci ve Gürcan Orta üçüncü oldu. Dereceye giren şeflere ödülleri, Meclis Üyesi Ebru Akgün Pekel, Ortaköy Muhtarı Ramazan Yaman ve Erdinç Tabak tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından DJ Emre’nin performansı ve Sirtaki gösterisiyle dolu bir gece yaşandı.

    Başkan Balcıoğlu’ndan Anlamlı Açıklamalar

    Ödül takdiminde bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, festivalin anılarını yâd ederken, çocukluk arkadaşını ve eski muhtarı anarak duygusal anlar yaşadı. Başkan Balcıoğlu, Patriot Böreğinin köklü bir kültürel miras olduğunu vurgulayarak, 500 tepsi böreğin kadınlar tarafından birlikte hazırlandığını ifade etti. “Silivri, farklı köklerden gelen insanlarla dolu bir mozaiğe sahibiz. Bu birliktelik, İstanbul’un başka hiçbir ilçesinde yok” dedi.

    Gelecek Nesillere Değerlerimizi Aktarmalıyız

    Balcıoğlu, festivalin önemine dikkat çekerek, gelecek nesillere aktarmak istedikleri değerler arasında Cumhuriyet, demokrasi ve hoşgörünün bulunduğunu belirtti. Ayrıca, sosyal belediyecilik anlayışlarının yalnızca maddi yatırımlardan ibaret olmadığını, insanların merhamet ve dayanışma ruhuyla yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

    Başkan Balcıoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millete efendilik yoktur. Hizmet vardır” sözlerini hatırlatarak, Silivri’yi herkesin eşit şekilde yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

    Muhtar Yaman: Festivalin Önemi Büyük

    Ortaköy Mahallesi Muhtarı Ramazan Yaman, festivalin geçmişten günümüze köklerini korumanın önemine işaret ederek, belediye başkanına teşekkürlerini sundu. Ayrıca, kadınların emeklerinin vurgulandığı festivalin, aile kalabilmenin temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti.

    Yaman, “Bu güzel lezzetlerin oluşmasında annelerimizin, ablalarımızın emeği büyük. Onların onurlandırılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından sıkı bir performans sergileyen Sakiler müzik grubu, vatandaşlara coşkulu bir gece yaşattı. Festival boyunca, katılımcılar unutulmaz anlarla dolu bir etkinlik geçirmenin mutluluğunu yaşadı.