Diyarbakır’da Dolandırıcılık Operasyonu: İki Şüpheli Tutuklandı
Diyarbakır’da ATM’lerin önünde bekleyen, özellikle okuma-yazma bilmeyen ve görme sorunları yaşayan kişileri hedef alan dolandırıcılar, yapılan operasyon sonucunda yakalandı ve tutuklandı.
Dolandırıcıların Yöntemi
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Dolandırıcılık Büro Amirliği, şüphelilerin ATM önü dolandırıcılığıyla ilgili olarak gerçekleştirdiği tespitleri takip ederek harekete geçti. Şüpheliler, mağdurların hesap kartı şifrelerini öğrenerek işlem esnasında ATM’nin kartı yuttuğunu öne sürerek, onları banka binasına yönlendirdikleri ve burada kaçtıkları belirlendi. Mağdurlardan elde edilen şifreler, başka yerlerde kullanılarak para çekildi.
Panik Anları ve İz Müstahariyeti
Yapılan incelemeler sonucunda, dolandırıcıların suçlarını gizlemek amacıyla maske taktıkları, olayın ardından hastane tuvaletlerinde kıyafet değiştirdikleri ve kaçarken yangın merdivenlerini kullandıkları belirlendi. Şüphelilerin kimlikleri tespit edildikten sonra operasyon için hazırlık yapıldı.
Adaletin Kollarında
Gözaltına alınan N.A ve V.A isimli şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından mahkeme tarafından tutuklandı. Bu operasyon, kentteki dolandırıcılığa karşı süren mücadelenin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.